StoryEditor
tuzlanska županija

Silva Banović iz Naroda i pravde SIP-ovim ždrijebanjem ušla u Klub Hrvata Doma naroda FBiH

Piše desk  /  30.11.2022., 12:00h

Damir Šišić iz SDA i Silva Banović iz NiP-a izabrani su za izaslanike u Dom naroda Parlamenta FBiH iz Tuzlanske županije. Izabrani su ždrijebanjem koje je danas obavio SIP BiH, javlja Klix.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (SIP BiH) danas je obavilo ždrijebanje za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH iz Tuzlanske županije, za nedostajuće bošnjačke i hrvatske članove.

Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, Damir Šišić iz SDA ždrijebom je izabran za bošnjačkog, dok je na isti način Silva Banović iz Naroda i pravde izabrana hrvatsku izaslanicu.

Inače, Šišić je u ždrijebu završio s protukandidatom iz Stranke za BiH Asmirom Hasićem, dok je u takozvanom šeširu Banović bila skupa s Borisom Krešićem.

image

Skup NiP-a (Silva Banović prva žena s lijeve strane)

NARODIPRAVDA.BA -

Na osnovi rezultata posrednih izbora iz reda bošnjačkog naroda iz Tuzlanske županije u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH ranije su izabrani Dževad Hadžić, Muamer Zukić, Senad Alić i Izen Hajdarević.

Shodno današnjem ždrijebanju, u Tuzlanskoj županiji najviše bošnjačkih izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH sada ima SDA i to dvojicu, dok po jednog ima NiP i SDP, a tu je i neovisni kandidat Senad Alić, koji se ranije odmetnuo od PDA.

Što se tiče srpskih predstavnika, ranije su iz Tuzlanske županije izabrani Slađan Ilić te Žarko Vujović. Budući da u Skupštini Tuzlanske županije nema dovoljno izabranih zastupnika srbijanske nacionalnost popuna jednog mandata vršit će se u skladu s članom 10.16 Izbornog zakona BiH.

Na osnovi rezultata posrednih izbora iz reda Ostalih, iz Tuzlanske županije u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH izabrana je Imširović Sandra.

Za 13 sati zakazana je sjednica SIP-a BiH na kojoj će biti utvrđeni rezultati današnjeg ždrijebanja.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 15:00