StoryEditor

SILOVATELJ I PEDOFIL Manijaku minimalna kazna za zlostavljanje 12-godišnje djevojčice

Piše D  /  19.07.2019., 02:07h

Presudu je donijelo vijeće Županijskog suda u Rijeci, pod predsjedanjem sutkinje Jesenke Kovačić, koje je Riječanina oglasilo krivim za tri kaznena djela “spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina.”

Osuđenom je produžen pritvor u kojem se nalazi od prvih dana studenog prošle godine, a tih osam mjeseci uračunava mu se u izrečenu kaznu.

Tri teška kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, kako su seksualni delikti kaznenopravno okvalificirani, dogodila su se prošle jeseni u stanu u jednom riječkom naselju.

Zbog delikatnosti slučaja i u interesu zaštite identiteta žrtve ne iznose se detalji kao i podaci o osuđenom počinitelju.

Nemili slučajevi odigrali su se u stanu u kojem je 29-godišnjak živio u zajedničkom domaćinstvu s Riječankom, s kojom je tada bio u ljubavnoj vezi, i njenom unukom.

Osuđen je zbog toga što je u tri navrata imao spolni odnos s unukom svoje partnerice, iskoristivši njenu mladu dob, emocionalnu nezrelost i naivnost.

Bakin ljubavni partner

Inkriminirano je razdoblje od 25. rujna do 25. listopada, a prvi put je djevojčica silovana dva dana prije svog 12. rođendana.

Taj prvi put ju je bakin ljubavni partner seksualno iskoristio već oko šest sati ujutro, nakon što je na njegovo traženje došla u sobu gdje on inače spava s njenom bakom.

Počeo ju je grliti i ljubiti, tjerao je da ga dira po intimnim dijelovima tijela, pa on nju ljubio i dirao. Nakon toga ju je bacio na krevet i obavio spolni čin. Zadovoljio je svoj nagon dok je djevojčica plakala, govorila mu - ”Nemoj!” i pokrivala lice rukama, javlja Novi List.

Bakin partner ju je seksualno iskoristio i dva tjedna nakon toga, pod sličnim okolnostima.

Opet ju je puteno zlostavljao u bakinoj sobi. Bacio ju je na krevet i silovao, iako je ona plakala i rukama prekrivala lice, ne želeći to što joj se događa. Treći put je nesretnica seksualno iskorištena 26. listopada, nakon što se vratila iz škole.

Bakin dečko ju je bacio na krevet, a poslije toga se ponovo dogodilo ono što je već dvaput proživjela. Sve je to kod nesretne djevojčice izazvalo osjećaj srama, nelagode i traumu, zbog čega je i htjela sebi nauditi.

No, zlostavljanje je ipak prijavljeno policiji, otvorena je istraga i seksualni nasilnik je osam dana nakon posljednjeg silovanja završio iza rešetaka, a jučer i nepravomoćno osuđen.

Bez prisustva javnosti

Suđenje u riječkom Županijskom sudu bilo je zatvoreno za javnost, otvorena je bila samo objava izreke presude, bez obrazloženja.

Nisu tako poznate sve činjenice vezane za tijek sudskog procesa, no neslužbeno se saznaje da 29-godišnji Riječani na kraju, u biti, i nije osuđen zbog toga da je i primijenio silu kako bi seksualno iskoristio djevojčicu, ali je odnose svakako imao protiv njene volje.

Za svaki spolni odnos vijeće riječkog suda izreklo mu je po tri godine zatvora, što je na koncu objedinjeno u jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam mjeseci zatvora, za djelo za koje mu je prijetila kazna od tri do petnaest godina zatvora.

Osuđeni je dužan i platiti oko devet tisuća kuna na ime troškova kaznenog postupka.

Okrivljeni 29-godišnjak prije ove ima iza sebe dvije pravomoćne presude riječkog Općinskog suda, obje uvjetne, a posljednji put je oglašen krivim za tešku krađu.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 00:48