Article_Top_970x250

Shrvana obitelj na sprovodu Milana Bandića: Kći Ana Marija se nije odvajala od zagrljaja majke Vesne

posljednji ispraćaj zagrebačkog gradonačelnika

Shrvana obitelj na sprovodu Milana Bandića: Kći Ana Marija se nije odvajala od zagrljaja majke Vesne

ožu 03, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pokopan je na groblju Mirogoj u nazočnosti članova obitelji, brojnih prijatelja, poznanika, članova državnog vrha ali i mnogih građana koji su pristigli na posljednji ispraćaj.

Na pogrebu su bili supruga Vesna, kći Anamarija, kao i njegovi brat Drago i sestra Tonka.

Posebno je bila shrvana kći Anamarija koja nije skrivala tugu zbog smrti oca, a utjehu je potražila u zagrljaju majke Vesne.

Milan Bandić i njegova supruga Vesna Bandić rijetko su se pojavljivali u javnosti. Vesna, rođena Zagrepčanka, završila je primijenjenu umjetnost i dvadeset godina radila u projektnom rudom. Rijetko davala intervjue, ali uoči predsjedničkih izbora 2010. na kojima je sudjelovao i njezin suprug, Vesna je opširno razgovarala s Večernjim listom.

Na pitanje dijeli li svjetonazore svoga supruga, kazala je: 

"Za mene je on savršen muškarac. Zajednički dijelimo ljubav prema obitelji, koju smatramo svojim najvećim blagom, i poštujemo kršćanske vrijednosti. Imam osjećaj za pravdu i potrebe običnih ljudi, što jest blisko socijaldemokraciji, ali i socijalnom nauku Katoličke crkve".

Progovorila je i o mentalitetu Hercegovaca.

"Ne promatram ljude prema tome odakle dolaze. Dijelim ih na dobre i loše. Kao rođenoj Zagrepčanki odrasloj na Cvjetnom trgu, Hercegovina mi se svidjela na prvi pogled. Hercegovci također. Upoznala sam ih kao iskrene, ponosne, poštene i vrijedne ljude. Nekoliko glasnih pojedinaca, prema kojima se proteklih godina stereotipizirao cijeli kraj, ne mogu i neće promijeniti moje mišljenje o njima". 

Pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obožavao je i svoju Ana-Mariju, jedino svoje dijete. Bandiću je njegova jedinica bila veliki ponos, to nikada nije skrivao. 

Otkako je njezin otac bio na funkciji gradonačelnika, Ana Marija je držala distancu od medija. Prije 12 godina, dok je još bila studentica matematike na PMF-u, dala je intervju, također, za Večernji list. 

"Kad me netko pita kako se prezivam, ne moram dva puta ponavljati. Moje prezime klasična je priča, svi misle da mi je život zbog njega bajka. Ne mislim reći da mi nešto nedostaje, ali zbog sebe želim svima dokazati da se znam brinuti za sebe i da ne moram živjeti pod staklenim zvonom", ispričala tada.

Dnevnik.ba