StoryEditor
brzi uspon

"Shisha ministar", poznat po uzrečici "onaj ze", ušao u Parlament Federacije Bosne i Hercegovine

Piše desk  /  25.10.2022., 14:39h

Sjećate se, ‘onaj ze‘ ministra Arnela Isaka? Isak je na ovogodišnjim izborima ušao u Federalni Parlament ispred stranke Narodnog europskog saveza BiH (NES).

''Sretan sam zbog povjerenja koje ste mi ukazali. Ovu našu zajedničku pobjedu shvaćam kao obavezu da nastavim raditi u vašem interesu kao i do sada, jer samo oni koji iskreno prihvate da nose teret javne funkcije mogu biti pokretači promjena'', napisao je Isak na Facebooku zahvaljujući građanima na povjerenju koje mu je ukazano, prenosi Bljesak.info.

Zenički ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije prije dvije godine punio je naslovnice svojim izjavama.  

Sa samo 24 godine, kao najmlađi u BiH, našao se na čelu Županijskog stožera civilne zaštite Zeničko-dobojske županije, a prije ministarske dužnosti bio je poznat kao youtuber.  Naime, ministar je prije fotelje snimao videa na kojima je kao 'King Shisha' promovirao pušenje nargile. 

Isaka je posebno ''proslavilo'' gostovanje u emisiji ''Talk show'' na televiziji OBN, a njegove izjave pokrenule su lavinu komentara na društvenim mrežama. Tema emisije bili su mladi ministri među kojima je bio i Isak a u svom nastupu, osim brojnih nepovezanosti Isak je pričao skraćenicama koje se koriste, većinom među mlađom populacijom, na društvenim mrežama.  

Brojni su stručnjaci tada poručili da ministri koji obnašaju ovakve i slične javne funkcije, moraju proći obuku odnosno treninge za javne nastupe.  S obzirom da je Isak, prema posljednjim rezultatima SIP-a dobio 2.025 glasova, njegov rad i nastupi, utrenirani ili ne, očito se sviđaju biračima.  

Inače, Isak je završio Tursko-bosansko koledž u Sarajevu, a nakon toga i Ekonomski fakultet u Zenici gdje je stekao zvanje diplomiranog ekonomista, nakon čega je upisao postdiplomski master studij ekonomskih znanosti. Arnel je bio i direktor zeničke agencije za fizičku i tehničku zaštitu ljudi i imovine. 

Prije ovogodišnjih izbora bio je član stranke A-SDA. Otac mu je Ramo Isak, predsjednik Županijskog odbora A-SDA i zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojske županije, a ranije gradski vijećnik i izaslanik u federalnom Domu naroda.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 08:27