StoryEditor

ŠGD Hercegbosanske šume Kupres ostvarile značajnu financijsku dobit

Piše D  /  20.04.2021., 12:04h

O trenutnom stanju u ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres, te o budućem razvoju i djelovanjupoduzeća govorili su generalni direktor Mario Mašić, izvršni direktor za poslove financija Ilija Musić, izvršni direktor za poslove šumarstva Ivan Petrović i predsjednik Nadzornog odbora tog društva Zvonimir Kutleša, koji su kazali kako su odmah po preuzimanju dužnosti krenuli s misijom stabilizacije financijske situacije u poduzeću te da je rezultat toga i ostvarena financijska dobit.

Predsjednik Vlade HBŽ-a i županijski ministar financija pozdravili su i pohvalili rezultate Uprave ŠGD-a Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres, ističući kako je za kvalitetno i legalno poslovanje neophodna suradnja poduzeća s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u županiji, prije svega kroz obavezno godišnje podnošenje izvješća o svome radu Skupštini Hercegbosanske županije.

Naglašena je uloga poduzeća kao nositelja razvoja Hercegbosanske županije s ciljem uspostavljanja partnerskog odnosa sa svim interesnim skupinama s kojima ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres posluje.

Na sastanku je također dogovorena raspodjela dobiti od prethodne kalendarske godine (2.113.000,00 maraka) na način da će 50 posto od tog iznosa ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres iskoristiti za saniranje lošeg financijskog poslovanja iz prijašnjih kalendarskih godina kada je poduzeće poslovalo s minusom.

Ostalih 50 posto sredstava dobiti, kako je navedeno, bit će iskorišteno na način da će se 600.000 maraka izravno uplatiti u proračun Hercegbosanske županije, 470.000 maraka će ići kroz donacije, od čega će 130.000 maraka odmah biti uplaćeno zdravstvenim institucijama na području županije (domovi zdravlja, Županijska bolnica, Zavod za javno zdravstvo HBŽ) kao pomoć u razdoblju pandemije covida, a ostalih 340.000  maraka bit će namijenjeno saniranju posljedica potresom pogođenih prostora u Republici Hrvatskoj, udrugama, nevladinom sektoru, sportskim kolektivima, kulturnim događanjima i vjerskim institucijama, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 16:51