StoryEditor

Sevilla šokirala United na Old Traffordu, Džeko odveo Romu u četvrtfinale

Piše D  /  13.03.2018., 11:03h

Sevilla je pobijedila Manchester United s 2:1 (prva utakmica 0:0) i plasirala se u četvrtfinale Lige Prvaka.

Bila je to tipična ‘mourinhovska‘ utakmica u prvom poluvremenu, ili u prijevodu ništa zanimljivo nismo vidjeli.

Tek u finišu prvog dijela par uzbuđenja od kojih vrijedi istaknuti prvu pravu, veliku priliku na susretu. Fellaini se našao u dobroj situaciji, silovito pucao u bliži kut, ali Sergio Rico fantastično brani.

U drugom poluvremenu konačno su se otvorile obje ekipe. United je bio opasniji, ali nije stvorio neku stopostotnu priliku.

U 72. minuti Montella vuče potez utakmice, ubacuje u igru francuskog napadača Wissama Ben Yeddera koji mu se brzo odužio.

Dvije minute trebalo je Ben Yedderu da iz praktički prvog kontakta s loptom svlada De Geu i ušutka prepuni Old Trafford.

Novi šok Ben Yedder je priredio Englezima u 78. minuti kada po drugi put matira vratara United. Pogodak može ići na dušu i De Gei jer je svakako vratar njegovog kalibra morao bolje odreagirati u ovoj situaciji.

Crvenim Vragovima nije preostalo ništa drugo nego sve karte baciti u napad. Pogodak Lukakua u 84. minuti tek je ublažio poraz Uniteda koji se prerano za takav klub oprašta od Lige Prvaka već u ranoj fazi.

U drugom susretu večeri, među osam najboljih ekipa ‘starog kontinenta‘ plasirala se i Roma koja je zahvaljujući pogotku Edina Džeke nadoknadila poraz od Šahtara od 2:1 iz prve utakmice i zahvaljujući tom golu u gostima prošla dalje.

T.R./Dnevnik.ba

15. travanj 2024 00:41