StoryEditor
zagreb

Severina prosvjedovala: "Čavajdu su raščetvorili kao Isusa na križu, gospodin ministar zdravstva treba podnijeti ostavku"

Piše desk  /  13.05.2022., 07:27h
Severina se jučer pridružila prosvjednicima na Trgu bana Jelačića te je progovorila o slučaju Mirele Čavajde.

"Ne poznajem nikoga iz ovih udruga, ne poznajem nikoga iz političkih stranaka. Došla sam podržati nju i njenu obitelj, koju su, ako to mogu reći rječnikom da svi razumiju, raščetvorili kao Isusa na križu sa sve četiri strane i sve četiri bolnice. Lagali su je, mučili su je, a otišla je kao i sveta obitelj - prognana iz svoje zemlje i morala je otići u Sloveniju", rekla je za N1.

Istaknula je da je to "nasilje institucija koje je i sama prošla".

"Svi ti heretici i farizeji koji nam ovo rade i uništavaju Ustav - ja se nadam da će Ustav biti takav kakav je. Nadam se da ako nešto donesu, da to neće biti opet dodatna mučenja za ženu. Ovo je nasilje institucija i mislim da gospodin ministar zdravstva treba podnijeti ostavku. Mislim da se treba napraviti lista doktora koji imaju priziv savjesti, ako to imaju i zašto su to imali u ovom slučaju. Ako se vama nešto dogodi u 12 sati navečer i ne budete imali doktora koji će vam to moći napraviti - to je bitno da se osigura ženama", poručila je.

Dnevnik.ba

25. lipanj 2022 02:15