StoryEditor
INTERVJU ZA VEČERNJAK

Severina odustala od showa na "Dodikovoj televiziji": "Ne želim imati veze s osobom koja negira genocid"

Piše Desk  /  06.10.2021., 13:22h
Iako odaje da je čak krenula u okupljanje ekipe ipak se predomislila jer kaže kako ne želi imati veze s osobom koja ne priznaje kako je u Srebrenici počinjen genocid. Dakako, ne odbacuje ideju o vlastitom, ali je trenutačno koncentrirana na album.

Iako još nije krenula s emitiranjem, koje je planirano za kraj ove godine, regionalna UNA TV gotovo svakodnevno puni medijske stupce upravo zahvaljujući zvučnim imenima koja bi trebala postati zaštitna lica programa.

Sjedište će biti u Banja Luci, a imat će studije u tri države - Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Najavljeno je kako će pokrivati čak 20 milijuna ljudi, a program će se emitirati preko kabelskih operatera.

Hrvatski studio već se  gradi u Sky Officeu u zagrebačkom Rudešu. Još prije mjesec dana je procurila informacija kako je Una TV u suvlasništvu Igora Dodika, sina člana predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Zbog toga je u javnosti dobila nadimak 'Dodikova televizija', a među prvima se pojavilo ime Severine Vučković koja je, kako se nagađalo, trebala imati svoj talk show, što bi značio  njen povratak u voditeljsku ulogu nakon više od 30 godina kada je s Ivanom Banfić vodila emisiju Top Cup na ondašnjoj Z3 televiziji, piše Večernji.hr.

Una TV još nije službeno objavila imena svih ljudi na koje računaju u programu, stalno se spominjete vi, a kuloari bruje da ste odustali. Je li točno da i vi ipak nećete imati show na Una TV?

- Točno je. Vi ste prvi koji me uopće to pitate. Nisam se do sada oglašavala na tu temu, a moje se ime provlačilo u svakom tekstu bez da je itko provjerio je li informacija točna.

Zašto s prvom pojavom imena to niste demantirali?

- Zato što je činjenica da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke, i doista smo dogovorili da ćemo raditi i čak smo krenuli smo s okupljanjem ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o 'Dodikovoj televiziji', pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista riječ o partnerstvu s obitelji Dodik. Ne želim sudjelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid.   

Možemo li vas ipak očekivati na nekoj televiziji?

- Činjenica je da sam posljednjih godina imala više ponuda za TV-show i da me taj format zanima. I sama sam na početku korone proizvela format SeVeTeVe i strašno se dobro zabavljala. No, trenutačno sam potpuno koncentrirana na studio i dovršetak sljedećeg albuma što me neizmjerno veseli., kazala je Severina.

Podsjetimo, idejni tvorac UNA TV je Dejan Jocić, iskusni medijski menadžer s nekoliko uspješnih projekata u Srbiji, poput Prve srpske TV, ali i u Europi.

-  Televizija nam ne znači ništa bez ljudi, zato smo se fokusirali na dovođenje zanimljivih lica koja će vratiti zabavu i autentičnost na ekrane.

UNA će imati jedinstvenu digitalnu platformu čiji će sadržaj omogućiti interaktivnu komunikaciju s korisnicima. Ali ključ je autentičnost, jer ako nemaš autentičnost, nemaš ni pratitelje, i to je nova zakonitost - rekao je Jocić.

Dnevnik.ba

28. studeni 2022 20:13