StoryEditor

Sestra bombaša u Šri Lanki: “Bojim se da je ubijeno 18 članova moje obitelji“

Piše D  /  29.04.2019., 10:04h

Podsjetimo se, najmanje 250 ljudi poginulo je tijekom koordiniranih samoubilačkih bombaških napada na hotele i crkve u Šri Lanki na Uskrs, piše HINA

Otac i dvojica braće navodnog vođe bombaških napada, Zahrana Hashima, ubijeni su pošto su sigurnosne snage uletjele u njihovu sigurnu kuću prije tri dana, rekla je policija za Reuters.

Diljem te zemlje sigurnosne službe su u pripravnosti zbog u upozorenja da bi u narednim danima moglo doći do dodatnih terorističkih napada.

Mohamed Hashim Mathaniya, sestra Mohameda Zahrana Hashima, ove je subote za CNN rekla kako je identificirala svog brata na fotografijama njegovih ostataka koje joj je predočila policija.

“Moja braća, moj otac i muž moje sestre“

"Nakon napada na Uskrs, nestalo je pet članova moje obitelji: moja braća, moj otac i muž moje sestre", rekla je Mathaniya i dodala kako su još neki njeni rođaci poginuli tijekom i nakon napada.

U petak navečer, 10 civila, uključujući šestero djece, ubijeno je zajedno sa šest osumnjičenih terorista nakon pucnjave koja se odvila između policije i militanata u gradu Sainthamaruthuu na istočnoj obali Šri Lanke.

Mohamed Niyas, Mathaniyin šogor i član lokalne ekstremističke skupine, jedan je od militanata koji su ubijeni tijekom tog događaja.

“Žene mojih trojice braće, moja mlađa sestra i majka“

"Kada sam vidjela tijela muškaraca i žena te kada su rekli da je stradalo i šestero djece, pobojala sam se da su među njima moji rođaci", kazala je Mathaniya za CNN.

"U kući u kojoj su našli tijela bilo je pet žena. Žene mojih trojice braće, moja mlađa sestra i majka. Sedmero djece je umrlo“, dodala je.

Naime, nakon što je policija u petak upala u kuću osoba osumnjičenih za terorizam, došlo je do pucnjave, ali i eksplozija. Svjedoci su rekli za CNN da je nakon jedne od tih eksplozija golema vatra progutala kuću te obitelji.  

Mathaniya je kazala da su supruga i kći njenog brata Zahrana Hashima trenutno u bolnici. Policija je potvrdila da su nakon akcije u petak u bolnicu prevezene žena i dijete s po život opasnim ozljedama.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:05