StoryEditor
Mostar Run Weekend 

Šesto izdanje Mostarskog polumaratona počinje u subotu

Piše desk  /  15.03.2022., 15:15h
Šesti po redu Mostarski polumaraton u kojemu će sudjelovati preko 820 natjecatelja iz 21 zemlje počinje u subotu. Na konferenciji za medije govorili su gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik odbora Mostar Run Weekend Franjo Lovrić, zamjenik predsjednika u Sportskom Savezu Grada Mostara Vedran Ugljen, pomoćnik zapovjednika policijske postaje u Mostaru Asim Brajević i predsjednica Udruge Minores Nina Škoro.

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić istaknuo je kako je sretan zbog situacije da se odvija u Mostaru.

„Velika zahvala svim sudionicima, organizatorima i sponzorima, s naše strane imaju jednu veliku podršku za ovakav događaj u Mostaru. Prije nekoliko dana imali smo radni sastanak oko same ideje. Podržavamo ovo i idemo ove godine još korak dalje s nadom da ćemo od ovoga napraviti jednu regionalnu manifestaciju“, kazao je Kordić. 

Predsjednik odbora Mostar Run Weekend  Franjo Lovrić istaknuo je kako ova manifestacija postoji već šest godina i 21 kilometar u kojemu je zatvoren promet u Gradu Mostaru. 

„Ovogodišnje izdanje je humanitarna utrka građana na koju smo posebno ponosni. Ove godine imamo rekordnih 820 registriranih natjecatelja na humanitarnoj utrci, ova utrka je za pomoć i rad udruge Minores“, rekao je Lovrić.

Lovrić je dodao kako je 80 posto natjecatelja iz Grada Mostara i Hercegovine, a posebno ih veseli što su to cijele obitelji, te istaknuo kako u budućnosti žele Mostarski maraton graditi na obiteljima. 

„Ove godine trče četiri kilometra te će razvijati pozitivan osjećaj i prenose to prema ovoj manifestaciji. Manifestacija mora živjeti i biti prihvaćena u Mostaru“, kazao je Lovrić. 

Na Mostarskom polumaratonu nastupit će 650 regionalnih natjecatelj iz 21 zemlje. Od tih natjecatelja oko 10 posto je profesionalnih atletičara koji dolaze iz regije. Na ovom maratonu nastupit će natjecatelji koji su bili sudionici na Olimpijskim igrama, prošlogodišnji dobitnici i dobitnik prvog Mostarskog maratona. 

Mostarski maraton povezuje sedam mostova u Gradu, povezuje sve parkove, Bulevar, Gimnaziju i završava ispred tržnog centra Mepas Mall-a. 

Natjecatelj Mostarskog polumaratona Vedran Ugljen i zamjenik predsjednika u Sportskom Savezu Grada Mostara istaknuo je kako Mostarski maraton postaje regionalna utrka u regiji gdje svake godine okuplja sve veći broj sudionika. 

„Sportski Savez Grada Mostara kao i svake godine podržava Mostarski polumaraton, samim time što sudjeluje u njegovoj promociji. Nadam se da će subota biti praznik sporta u Mostaru i da će to biti jedna velika organizacija koja priliči ovakvoj utrci u Gradu Mostaru“, rekao je Ugljen. 

Pomoćnik zapovjednika Policijske stanice Mostar – Centar Asim Brajević kazao je kako je Policijska uprava uradila čitav plan zbog osiguranja ovakve manifestacije. 

„Cilj ovog plana je da se obezbjedi što veća sigurnost svim natjecateljima u Mostarskom polumaratonu i drugih sudionika u prometu. Policijska Uprava Mostar je angažirala dovoljan broj policijskih službenika. Ovom prilikom želim uputiti apel svim građanima Grada Mostara da poštuju upozorenje i naređenje policijskih službenika na trasi kretanja kako bi Mostarski polumaraton prošao u što boljem redu“, rekao je Brajević. 

Predsjednica Udruge Minores Mostar Nina Škoro se zahvalila organizatorima Mostarskog polumaratona koji su prepoznali rad i doprinos građanima Grada Mostara.

„Ova prilika je definitivno bila šansa za Minores da ukažemo na neki način svim ljudima koji trebaju našu pomoć. To je prilika da svi na trenutak zastanemo, razmislimo, osvrnemo se oko sebe i pogledamo imamo li mi danas nekome pomoći. Minores ove godine obilježava 10. godina postojanja i djelovanja u Gradu“, kazala je Škoro.

Škoro je dodala kako je preko 800 prijavljenih za humanitarnu Udrugu jedan veliki motiv i zahvalnost građana 

„Pozivam sve sugrađane da se u subotu pridruže Mostarskom polumaratonu, kako bi podržali ovakvu jednu lijepu priču u gradu i da na neki način svi budemo s osmjehom na licu“, rekla je Škoro.

Mostar Run Weekend kreće s stručnom konferencijom 18. ožujka u 19:00 u hotelu Mepas u kojoj će biti i promocija knjige Trail za sve osnove trčanja u prirodi. Na konferenciju stiže zamjenik predsjednice međunarodne trail asocijacije Alen Paliska koje je vrhunsko ime iz svijeta trčanja. Pored Paliske dolazi i koautor knjige Pavao Vlahek koji je liječnik ultra Maratonske reprezentacije, potom profesor Vladimir Miletić s fakulteta Sporta i fizičkog obrazovanja u Beogradu.  

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 08:52