StoryEditor
uskoro

Separatisti u Lugansku i Donjecku najavili referendum o pripajanju Rusiji, evo kada planiraju odlučiti o odcjepljenju

Piše hina  /  20.09.2022., 16:01h

Separatisti u Luhansku i Donecku, koje podržava Rusija, organizirat će referendum o pripajanju Rusiji između 23. i 27. rujna, izvijestili su u utorak ruski mediji pozivajući se na čelnike u lokalnim vlastima u dvjema odmetnutim ukrajinskim regijama.

Separatistički parlament u Lugansku koji podržava Rusija donio je zakon ranije u utorak u kojem se navode detalji predloženog glasovanja, prenijela je ruska agencija Tass.

Ruske snage preuzele su punu kontrolu nad regijom Lugansk u istočnoj Ukrajini ranije tijekom sukoba, ali su ukrajinski dužnosnici u ponedjeljak rekli da su ponovno zauzeli selo unutar teritorija na koji je Luganska "narodna republika" polagala pravo.

Dužnosnici koje je imenovala Rusija u nekoliko regija Ukrajine koje su zauzele ruske snage pojačali su svoje napore da organiziraju glasovanje o pridruživanju Rusiji koordiniranim potezima.

Ruski dužnosnici kazali su da je tako glasanje  stvar lokalnih dužnosnika i ljudi koji žive u regijama.

Ruski dio regije Herson pod također održava referendum 

Dio ukrajinske regije Herson, koji je pod ruskom kontrolom, organizirat će referendum o pridruživanju Rusiji između 23. i 27. rujna, izvijestile su u utorak ruske novinske agencije pozivajući se na lokalne dužnosnike koje su postavili Rusi.

Separatisti koje podržava Rusija u Narodnim republikama Donjeck i Lugansk također su u utorak najavili da će održati izjašnjavanje o pridruživanju Rusiji na iste datume.

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 05:47