Article_Top_970x250

Senzacija iz Italije: Legendarni kapetan Vatrenih napušta FIFA-u i postaje sportski direktor Milana?

piše Corriere della Sera

Senzacija iz Italije: Legendarni kapetan Vatrenih napušta FIFA-u i postaje sportski direktor Milana?

lip 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: PA

Lako je moguće da je prijatelj Maldini zaista u presingu jer treba mu sva pomoć koju u ovakvom Milanu može dobiti, ali s aktualne pozicije u Fifi Boban može napraviti daleko više za nogomet

Tiražni i poznati rimski list Corriere della Sera je, iz pera kolegice Monice Colombe, u šumu vijesti lansirao i jednu bombastičnu, vezanu uz Zvonimira Bobana. Naime, on bi se vratiti u Milan kao sportski direktor!

Prosinečki, Vukas, Modrić ili Šuker za nekoga mogu biti bolji igrači, ali globalno uglednijega od Bobana, promatrajući i igrački post-igračku karijeru, Hrvatska nema.

Velemajstor u kopačkama, kapetan i pobjednik, legenda i Dinama, i Milana i Vatrenih s karizmom u koju je, uz urođeno i odgojem usađeno, utkano sve najbolje što se moglo uzeti od Bobanove Drage i Imotskog preko Zagreba i Milana.

HNS-a i(li) kimanja glavom u nekom RH ministarstvu nikad se nije uhvatio. Vrlo brzo po okončanju karijere aktivnog nogometaša 2004. postao je vrhunski predsjednik Uprave Sportskih novosti, a od svibnja 2016. je zamjenik i glavni savjetnik generalnog sekretara Fife, Giannija Infantina.

Corriere pak nagađa da bi ga prijatelj Paolo Maldini s kojim je u Berlusconijevoj eri pisao najljepše stranice Milanove povijesti mogao vratiti u klupske vode.

Maldini je nakon određenog premišljanja pristao na funkciju tehničkog direktora posrnulog Crveno-crnog diva, a Bobana bi želio za - sportskog direktora.

Vatreni se kapetan nije javno očitovao o novinskoj špekulaciji. Možda to uopće ni neće učiniti jer činjenica je da ovakav Milan, koliko god velik bio i koliko ga god Boban volio, Bobanu - ne treba.

Zvonimir Boban za nogomet daleko više može napraviti iz pozicije u vrhu vrhova Fife. A i nije mu svojstveno da se odmakne od izazova u koji je svjesno i sa svojih 100 posto (jer drukčije ne zna) uronio.

Boban bi Milanu jako dobro došao. Obrnuto se baš i ne može reći.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250