Article_Top_970x250

Senad Šepić ponovno izabran za predsjednika Nezavisnog bloka

kongres stranke

Senad Šepić ponovno izabran za predsjednika Nezavisnog bloka

tra 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Prije proglašenja novog predsjednika izaslanici koji podržavaju Kasumovića su napustili salu.

U totalnoj tajnosti i bez najave za medije danas je u Sarajevu u hotelu Hills održan prvi kongres Nezavisnog bloka na kojem su odabrani izaslanici birali predsjednika stranke. Rezultat nakon prebrojavanja glasova bio je 146:46 u korist Šepića.

Kako saznajemo kandidati za predsjednika su bili aktuelni predsjednik NB-a Senad Šepić i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, prenosi portal Klix.

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić podnio je izvještaj o radu Stranke od osnivačke skupštine do osnivačkog kongresa, a potom je usvojen novi Statut NB-a i predstavljeni kandidati za predsjednika za period 2019. - 2023. godina.

Nakon glasanja izaslanika konstatirano je da je Senad Šepić novi/stari predsjednik stranke za naredni mandat.

Kako saznajemo Fuad Kasumović se kandidirao za predsjednika u posljednji trenutak i to među članstvom nije bilo očekivano. Čak je tijekom održavanja kongresa bilo i burnih rasprava o načinu glasanja, potom je bilo prigovora na demokratičnost, ali je kongres ipak održan bez značajnijih prekida.

Prije proglašenja novog predsjednika izaslanici koji podržavaju Kasumovića su napustili salu.

Nezavisni blok u periodu nakon izbora je prošao kroz veoma burno razdoblje, nekoliko članova isticalo je kritike na račun rukovodstva, a iz stranke su isključeni Sadik Ahmetović i Salko Sokolović.

Također je isključen i Elmedin Voloder, koji je odlučio djelovati suprotno stavovima stranke i podržati koaliranje sa SDA, što je učinio i Eldin Vrače (Snaga centra), iako je u Parlament FBiH izabran na listi NB-a.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250