StoryEditor

Senad Bratić jednoglasnom odlukom razriješen dužnosti

Piše D  /  19.09.2019., 08:09h

Od 67 prisutnih narodnih poslanika, za ovu odluku glasalo je 50 narodnih poslanika, nitko nije bio protiv, niti suzdržan.

Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je Šestu posebnu sjednicu, a na osnovu člana 171. stav 1. i 172. Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske zahtjev za zakazivanje posebne sjednice podnijeli su klubovi poslanika SNSD, DNS, SP, DEMOS, NDP, Ujedinjena Srpska i poslanička grupa nezavisni zastupnici i Mijo Perkunić.

U obrazloženju zahtjeva za zakazivanje sjednice s prijedlogom dnevnog reda narodni poslanici su podsjetili da je Stranka demokratske akcije na svom posljednjem kongresu usvojila političku deklaraciju koja je direktno usmjerena protiv interesa Republike Srpske i da duboko zadire u postojeće državno uređenje BiH kojim je garantiran status Republike Srpske i srpskog naroda kao konstitutivnog naroda, piše Klix.ba.

U obrazloženju se ističe da je Senad Bratić kao visoki funkcioner SDA sudjelovao u donošenju ove deklaracije, te da svojim djelovanjem kao pripadnik SDA provodi politiku protiv interesa Republike Srpske i da kao potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske djeluje suprotno Ustavu i zakonima Republike Srpske.

Naglašava se da je deklaracija SDA, u čijem donošenju je sudjelovao i Senad Bratić, do sada najsjajniji primjer kršenja Daytonskog mirovnog sporazuma, ustavne strukture BiH i da kao takva predstavlja direktan napad kako na ustavni poredak, tako i na ukupnu sigurnost unutar BiH.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 00:26