Article_Top_970x250

Senad Bratić jednoglasnom odlukom razriješen dužnosti

narodna skupština RS

Senad Bratić jednoglasnom odlukom razriješen dužnosti

ruj 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Narodna skupština Republike Srpske večeras je na Šestoj posebnoj sjednici usvojila Odluku o razrješenju potpredsjednika parlamenta Senada Bratića.

Od 67 prisutnih narodnih poslanika, za ovu odluku glasalo je 50 narodnih poslanika, nitko nije bio protiv, niti suzdržan.

Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je Šestu posebnu sjednicu, a na osnovu člana 171. stav 1. i 172. Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske zahtjev za zakazivanje posebne sjednice podnijeli su klubovi poslanika SNSD, DNS, SP, DEMOS, NDP, Ujedinjena Srpska i poslanička grupa nezavisni zastupnici i Mijo Perkunić.

U obrazloženju zahtjeva za zakazivanje sjednice s prijedlogom dnevnog reda narodni poslanici su podsjetili da je Stranka demokratske akcije na svom posljednjem kongresu usvojila političku deklaraciju koja je direktno usmjerena protiv interesa Republike Srpske i da duboko zadire u postojeće državno uređenje BiH kojim je garantiran status Republike Srpske i srpskog naroda kao konstitutivnog naroda, piše Klix.ba.

U obrazloženju se ističe da je Senad Bratić kao visoki funkcioner SDA sudjelovao u donošenju ove deklaracije, te da svojim djelovanjem kao pripadnik SDA provodi politiku protiv interesa Republike Srpske i da kao potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske djeluje suprotno Ustavu i zakonima Republike Srpske.

Naglašava se da je deklaracija SDA, u čijem donošenju je sudjelovao i Senad Bratić, do sada najsjajniji primjer kršenja Daytonskog mirovnog sporazuma, ustavne strukture BiH i da kao takva predstavlja direktan napad kako na ustavni poredak, tako i na ukupnu sigurnost unutar BiH.

Dnevnik.ba