StoryEditor

Selmo Cikotić se vraća u optužnici za ratni zločin nad bugojanskim Hrvatima!

Piše D  /  28.11.2020., 10:11h

Naime, Cikotić će odlukom Tužiteljstva BiH biti vraćen u optužnicu za ratne zločine protiv hrvatskog civilnog stanovništva na području Bugojna. 

Cikotić se vraća u optužnicu za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u predmetu "Dževad Mlaćo i ostali", iz koje je nezakonito brisan prije dvije godine, mimo suglasnosti hrvatskih žrtava.

- Obavještenje o uvažavanju pritužbe na naredbu o obustavljanju istrage protiv Cikotića koju potpisuje Gordana Tadić, glavni tužitelj, ovih dana stiže na adrese hrvatskih žrtava iz Bugojna, 51 svjedoka Tužiteljstva BiH u predmetu "Dževad Mlaćo i ostali" - naveo je "Večernji list".

Bruno Božić, odvjetnik grupe bugojanskih Hrvata, svjedoka zločina koji su podnijeli žalbu Tužiteljstvu, dobio je, također, ovo obavještenje, na osnovu kojeg ocjenjuje da to znači da se, po svemu sudeći, Cikotiću vraća status osumnjičenog za ratne zločine. 

- Ne bih prejudicirao dalji tok postupka, ali je svakako dobro da je Tužiteljstvo BiH prihvatilo prigovor i da će još jednom, kako je navedeno u njihovom dopisu, razmotriti i ocijeniti sve dokaze prije donošenja konačne odluke u ovom slučaju - rekao je Božić.

Hrvati iz Bugojna posebno terete Cikotića i Mlaću zbog okrutnog postupanja prema hrvatskim zarobljenicima, njih oko 2.000, koji su prošli torture u desetinama bugojanskih logora, piše Večernji list.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 00:03