StoryEditor

Selak Raspudić: Hrvati su najveći majmuni i najveći luzeri u EU

Piše D  /  11.03.2021., 08:03h

Utvrdi li se da se roba istog naziva, ali različite kvalitete stavlja na različita tržišta - bit će predmet inspekcijskog postupka i sankcioniranja, rekla je Mikuš Žigman, navodeći da bi se novi zakon pred Vladom trebao naći do konca godine.

Mikuš Žigman je to rekla predstavljajući Hrvatskom saboru Prijedlog nacionalnog programa zaštite potrošača od 2021. do 2024. godine.

Zastupnici pozdravljaju snažniju zaštitu potrošača, kažu da je na tom polju puno napravljeno, ali i poručuju da još ima područja gdje treba raditi više i kvalitetnije, prenosi RTL.

Hrvate je najlakše nasanjkati!

Marija Selak Raspudić (Most) istaknula je da Hrvati na razini cijele EU, kada se govori uvjetima kupovanja stoje najgore, da je Hrvatska na razini poznavanja potrošačkih prava treća najniža u Europi.

‘‘Hrvati su najveći majmuni i najveći luzeri u EU, oni su ti koje će se najlakše nasanjkati, prevesti žedne preko vode kada govorimo o potrošačkim pravima‘‘, ustvrdila je.

Njen rječnik zasmetao je Maju Grba Bujević (HDZ) koja je od predsjedavajućeg Željka Reinera zatražila da je opomene zbog povrede Poslovnika.

‘‘U svom je govoru Hrvate nazvala najvećim majmunima u EU, svi ovdje smo Hrvati, uvrijedila je zastupnike, ali i sve ostale‘‘, objasnila je HDZ-ova zastupnica.

To nije povreda Poslovnika, nego pitanje kućnog odgoja, kulture ophođenja, uzvratio joj je Reiner, opomenuvši Selak Raspudić.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 07:48