StoryEditor
‘Putinov kuhar’

Šef "Wagnera" poslao europarlamentarcima krvavi malj zapakiran u kutiju za violinu

Piše desk  /  24.11.2022., 14:40h

Šef "Wagnera", skupine Putinovih plaćenika, Jevgenij Prigožin, navodno je europarlamentarcima u Bruxelles poslao krvavi malj zapakiran u kutiju za violinu.

Krvavi malj kojeg je “Putinov kuhar”, kako još nazivaju Prigožina, poslao europskim zastupnicima, povezuje se sa slučajem od prije desetak dana, kad je na društvenim mrežama objavljena neprovjerena snimka pogubljenja maljem, bivšeg ruskog plaćenika koji je prebjegao na ukrajinsku stranu. Prigožin, je priopćio i da je održao sastanak sa zapovjednicima Wagner grupe, te da su odlučili proglasiti Europski parlament “raspuštenim”.

Podsjetimo, Europski parlament Rusiju je proglasio državom koja sponzorira terorizam, a grupu Wagner uvrstio na popis terorističkih organizacija.  “Prije nego što ovaj postupak dobije pravnu snagu, naloženo mi je da o ovom slučaju informiram Europski parlament”, objavio je Prigožin, piše Jerusalem Post.

Naime, plaćenička skupina Wagner zloglasna je po brutalnostima i ratnim zločinima koji za njima ostaju po ratištima diljem svijeta. Ratovali su u Siriji, Libiji i Subsaharskoj Africi, a sad i Ukrajini.

Osim kao šef jedne od najvećih plaćeničkih skupina Wagnerov utemeljitelj Prigožin poznat je i po specijalnim propagandnim ratovima i fake-newsu, a pod svojom kontrolom drži brojne prokremaljske hakere i farme Putinovih internetskih trolova.

Dnevnik.ba

04. listopad 2023 08:20