StoryEditor
"Moralna obveza"

Šef Uprave Ine podnio ostavku: Postupci Škugora i suradnika vrijedni su prijezira, nemam veze ni s jednim nedjelom

Piše HINA  /  07.09.2022., 13:39h

Predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon izjavio je u srijedu da nije povezan s kriminalom Damira Škugora i suradnika u Ini, ali da kao čelni čovjek tvrtke kao moralnu obvezu mora ponuditi ostavku.

Kaže kako unatoč činjenici da nije imao "nikakve veze sa Škugorovim kriminalom ili bilo kojim drugim nedjelom", kao odgovoran čelnik tvrtke mora snositi moralnu obvezu za cijelu Inu.

"Samim time, ispravna stvar koju sada mogu učiniti jest ponuditi ostavku”, rekao je Fasimon.

Tvrdi da je bio "krajnje šokiran" kada je saznao za postupke Damira Škugora i njegovih suradnika.

Škugorovi postupci po njegovim su riječima "vrijedni (su) prijezira i ne predstavljaju identitet Ine".

To nije Ina, to nismo mi", kaže Fasimon.

Po njegovim riječima, tijekom proteklih deset godina Ina je prešla "vrlo dug put, od ruba bankrota do financijske stabilnosti", te je u procesu "realizacije najveće industrijske investicije u povijesti zemlje izgradnjom postrojenja za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka".

Ina je u srijedu izvijestila da je Sándor Fasimon Nadzornom odboru ponudio ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine, "unatoč tome što nije bio upleten ni u jednu od nezakonitih radnji koje su se nedavno pojavile oko Ine".

Fasimon će nastaviti obnašati dužnost predsjednika Uprave Ine do imenovanja njegovog nasljednika kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja društva, kažu u Ini i dodaju da u kompaniji traje "temeljita i dosljedna istraga slučaja".

Ovisno o rezultatima istrage, kompanija će provesti daljnje radnje, zaključuju u Ini.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:55