StoryEditor
SARAJEVO

Šef Svjetske banke u BiH zahvalio Tegeltiji za suradnju, u pripremi i novi projekti za BiH

Piše fena  /  23.05.2023., 12:44h

Zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara i ministar financija i riznice Zoran Tegeltija razgovaro je danas sa šefom Ureda Svjetske banke u BiH Christopherom Sheldonom o nastavku realizacije projekata koje financira ova međunarodna institucija, saopćeno je iz Ministarstva financija i riznice BiH.

S obzirom na to da je Tegeltija imenovan za direktora Uprave za neizravno oporezivanje BiH, Sheldon je zahvalio za dosadašnju suradnju i podršku projektima Svjetske banke u prethodnim mandatima.

Tegeltija je kazao da će realizacija projekata Svjetske banke i ubuduće biti važan priorotet. Dodao je da su to projekti značajni za stanovništvo u BiH i da pokrivaju mnogobrojne oblasti, od ulaganja u lokalne zajednice do velikih infrastrukturnih projekata, ali i konzultantskih usluga.

Na sastanku je istaknuto da je u pripremi pet novih projekata za BiH i da se očekuju nova ulaganja i dobri rezultati u ovoj godini.

Prema Sheldonovim riječima, Svjetska banka će, između ostalog, nastaviti aktivnosti na realizaciji projekata u šumarskom sektoru, zaštiti kvaliteta vazduha i razvoju politika zdravstvenih sustava u BiH.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 20:24