StoryEditor
aleksandar vulin

Šef srbijanskog MUP-a reagirao na hrvatsku nabavu Bradleyja, prozvao je Veleposlanstvo SAD-a: "Nadam se da će pitati Hrvatsku..."

Piše desk  /  27.01.2022., 07:49h
Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin oglasio se nakon vijesti da Hrvatska od Sjedinjenih Američkih Država kupuje borbena vozila tipa Bradley, ukupne vrijednosti 196,4 milijuna dolara.

"Hrvatska se pohvalila da kupuje i dobiva nova Bradley oklopna vozila od Sjedinjenih Američkih Država. Kada Srbija nabavi naoružanje, o tome se priča i traže se razlozi zašto se vojno neutralna Srbija oprema. Kada Hrvatska, članica NATO pakta, uloži ogroman novac u opremanje svoje vojske nitko ne pita ništa, a veleposlanik SAD-a u Zagrebu nema potrebu da, kao njegov kolega u Beogradu, javno postavi pitanje zašto se Hrvatska naoružava i trebaju li susjedi Hrvatske biti zabrinuti zbog njenog naoružavanja - poručuje Vulin.

- Nadam se da će veleposlanik SAD-a u Zagrebu pitati Hrvatsku sve što veleposlanik  SAD-a u Beogradu pita Srbiju i to javno, ili pitanja ovise o porijeklu oružja koje se kupuje - dodao je Vulin, najismijavaniji lik Vlade Srbije u koju je autokrat Vučić razmjestio likove upitna ili nikakvog kredibiliteta, koje drži pod potpunom kontrolom, kao i sve u zemlji.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 12:47