Šef Misije OSCE-a u BiH odao počast civilnim žrtvama rata: 'Žepče je pozitivan primjer izgradnje povjerenja i suradnje u BiH'FENA
StoryEditor
Brian Aggeler

Šef Misije OSCE-a u BiH odao počast civilnim žrtvama rata: ‘Žepče je pozitivan primjer izgradnje povjerenja i suradnje u BiH‘

Piše fena  /  29.10.2022., 13:32h

Nadam se da će i mnogi drugi slijediti primjer Žepča - izjavio je ambasador Aggeler.

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brian Aggeler danas je posjetio Žepče i položio cvijeće na spomen obilježje posvećeno svim civilnim žrtvama rata.

Zajedničkim odavanjem počasti svim civilnim žrtvama rata, Žepče je napravilo ključni korak ka boljoj budućnosti za sve.

- Čast mi je biti danas ovdje i odati počast civilnim žrtvama rata Žepča. Ova općina je prešla dugačak put u cilju izgradnje dobrih odnosa među svim građanima. Spomen obilježje svim civilnim žrtvama rata izraz je opredjeljenja lokalnih vlasti, građanskog društva i građana Žepča da pamte prošlost, te žive u nastojanju da vlastitu budućnost grade u duhu dostojanstva, uzajamnog poštovanja i razumijevanja. Nadam se da će i mnogi drugi slijediti primjer Žepča - izjavio je ambasador Aggeler.

Nakon komemoracije, Aggeler se sastao s načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom, predsjedateljem Općinskog vijeća Edinom Šišićem te predsjedateljem Udruženja civilnih žrtava rata iz Žepča Nikom Špirićem i njegovim zamjenikom Kenanom Kahrimanom.

S njima je razgovarao o aktualnim lokalnim događanjima, s posebnim fokusom na obrazovanje i inicijative kojima se promoviraju tolerancija i suradnja.

- Žepče se ističe kao pozitivan primjer izgradnje povjerenja i suradnje u BiH. Misija OSCE-a u BiH nastavit će pružati podršku sličnim inicijativama kojima se promovira uzajamno poštovanje i poboljšava kvalitet života svih građana i građanki  BiH - zaključio je ambasador Aggeler, priopćeno je iz OSCE-a. 

Dnevnik.ba

25. siječanj 2023 00:45