Article_Top_970x250

Šef Klaićeve odgovorio ocu koji je zaražen došao u bolnicu: ‘Nije istina da je djetetov život bio u pitanju. Bila je to laboratorijska pretraga‘

nije rekao istinu?

Šef Klaićeve odgovorio ocu koji je zaražen došao u bolnicu: ‘Nije istina da je djetetov život bio u pitanju. Bila je to laboratorijska pretraga‘

ožu 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Slučaj je izazvao uzbunu u javnosti jer je došao u Klaićevu dok je bio u samoizolaciji, a istoga dana potvrđen mu je pozitivan nalaz na koronavirus

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić demantirao je u četvrtak opravdanje oca koji je tijekom samoizolacije doveo dijete u bolnicu, a kasnije je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, da je to napravio je u pitanju bio život djeteta.

“Razumijemo osjećaje i zabrinutost oca za bolesno dijete, međutim potpuno su neistinite izjave oca medijima da je u pitanju bio život djeteta. Radilo se o laboratorijskoj pretrazi za koju nije bila izdana hitna uputnica, i to dva tjedna nakon što je ambulantni pregled obavio pedijatar”, ističe ravnatelj Klaićeve.

Otac je medjima rekao kako je u pitanju bio djetetov život pa je u takvoj situaciji postupio kako je znao. Slučaj je izazvao uzbunu u javnosti jer je došao u Klaićevu dok je bio u samoizolaciji, a istoga dana potvrđen mu je pozitivan nalaz na koronavirus.

“Čak da se radilo i o hitnoj pretrazi ili pregledu, takav postupak nema apsolutno nikakvog opravdanja, jer dijete na pregled može dovesti druga osoba ili u slučaju hitnosti može biti dovezeno kolima hitne pomoći”, kaže Roić.

‘Budite odgovorni’

S obzirom da je zbog potresa jedna bolnička zgrada privremeno izvan funkcije, ravnatelj Klinike za dječje bolesti kaže da su zahvaljujući izuzetnom angažmanu djelatnika u drugoj zgradi ustrojene sve neophodne bolničke aktivnosti i implementirani protokoli za sve predvidive epidemiološke situacije.

Zahvalio se brojnim pojedinicima, institucijama i udrugama koji su od prvog trenutka ponudili konkretnu pomoć i dali veliku podršku Dječjoj bolnici.

“Apeliramo na maksimalnu odgovornost i ozbiljnost roditelja, štiteći druge štitite i svoju djecu i sebe, time nam omogućujete da vam budemo na usluzi”, poručio je Roić.

Dnevnik.ba