Article_Top_970x250

Šef Izaslanstva EU-a u BiH Lars-Gunner Wigemark u posjetu Posavskoj župaiji

domaljevac

Šef Izaslanstva EU-a u BiH Lars-Gunner Wigemark u posjetu Posavskoj župaiji

svibnja 27, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Šef Izaslanstva Europske unije u BiH Lars-Gunner Wigemark i zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov posjetit će danas, 27. svibnja, općinu Domaljevac-Šamac kako bi se upoznali s rezultatima potpore koju su Europska unija i UNDP osigurali u oporavku od poplava iz 2014. godine.

Planirani posjet visokih dužnosnika okupit će u Domaljevcu i dužnosnike županijskih i općinskih razina vlasti, kao i predstavnike institucija.

Tijekom posjeta planiran je obilazak vodocrpilišta u Domaljevcu te obnovljenih objekata Doma zdravlja i Dječjeg vrtića, kao i otvaranje trga Europske unije kojom se ova općina na poseban način željela zahvaliti za pruženu potporu.

Inače, općina Domaljevac-Šamac, kao jedna od lokacija pogođenih poplavama 2014. godine, sudjeluje u projektu izgradnje arteškog bunara koji će osigurati pitku vodu za jedan dio općine.

Izgradnju bunara financirala je Europska unija u sklopu projekta Lokalni integrirani razvoj, a nakon poplava 2014. godine pomogla je i u obnovi Doma zdravlja, Centra za zdravo starenje i Dječjeg vrtića u općini.

EU je također realizirala i mnoge druge projekte programom oporavka od poplava te je Općinsko vijeće Domaljevac-Šamac odlučilo imenovati Trg Europske unije kao znak zahvalnosti stanovnika te posavske općine narodima Europske unije na pruženoj pomoći, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

Dnevnik.ba