StoryEditor
Vasko Aković

Šef granične policije Crne Gore dao ostavku jer je Porfirije ušao u zemlju bez kontrole

Piše desk  /  04.08.2022., 07:51h

Šef granične policije Crne Gore Vasko Aković podnio je ostavku jer je patrijarh Porfirije u zemlju ušao bez kontrole i evidencije, piše crnogorski CdM.

U Podgorici su crnogorski premijer Dritan Abazović i Porfirije nenajavljeno potpisali Temeljni ugovor između vlade i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Otkaz šefa granične policije komentirao je na Twitteru Miodrag Vlahović, predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora. On je izrazio poštovanje prema Akoviću zbog odluke o ostavci.

"Regionalni šef granične policije Vasko Aković podnio je danas ostavku na to mjesto zbog toga što je patrijarh Crkve Srbije Porfirije Perić s kompletnom delegacijom ušao i izašao iz Crne Gore bez ikakve kontrole i evidencije. Veliko poštovanje za ovog čovjeka", napisao je Vlahović na Twitteru.

Ostavku Akovića na društvenim mrežama je komentirala njegova sestra Marina Aković.

 "Moj brat Vasko Aković danas je podnio ostavku jer su mu njegove kolege kojima je bio šef radili iza leđa i organizirali nelegalan ulazak patrijarha u Crnu Goru bez službene procedure. Crna Gora većinski ostaje poltronska, jadna, prodana kao i 100 godina unazad", napisala je na Facebooku, prenosi CdM.

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 02:16