StoryEditor

Šef Crvenog križa RH: Molim da se prestanu širiti laži o nama

Piše D  /  04.01.2021., 11:01h

‘‘Zahvaljujem svima onima koji su pomagali od prvog dana bez obzira jesu li to činili putem Hrvatskog crvenog križa ili nekih drugih udruga. Čak i samoinicijativno. Iznimno je teška situacija, iznimno je težak teren. Ima puno zaseoka na gotovo tisuću kvadratnih kilometara‘‘, rekao je za RTL izvrši direktor Crvenog križa Robert Markt.

Kazao je kako ima 305 zaseoka i mjesta koja je potrebno obići. 

‘‘Uistinu nije bilo lako. Iz dana u dan gradimo sustav i mi smo svoj sustav daleko unaprijedili od onog prvog dana kada smo došli tamo‘‘, izjavio je Markt. 

‘‘Naša skladišta su puna. Ne tražimo nikakve potvrde. Ne pitamo jeste li bili jučer ili prekjučer. Svatko tko dođe može dobiti onoliko koliko mu je potrebno. Hrane ima i nema nikakvog razloga da se hrana ne dijeli‘‘, rekao je Markt. 

Hrvatski Crveni križ se temelji na svojoj neutralnosti, inzistira Markt., te je neistina da se ljude dijeli po nacionalnosti. 

‘‘Dosad je uplaćeno oko 36.400.000 kuna. Laži štete HCK, ali to je sekundarni problem. Problem je što takvi natpisi zbunjuju ljude i to će najviše oštetiti nastradale, jer se novac koji bi se mogao prikupiti ostaje u džepovima donatora. Mislim da je to kontraproduktivno. Molim sve koji to rade da prestanu‘‘, rekao je Markt za RTl, prenosi Index.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:29