StoryEditor
Changpeng Zhao

Šef Binancea: Kripto-sektor treba regulativu

Piše hina  /  14.11.2022., 11:13h

Glavni izvršni direktor dominantne tvrtke na tržištu kriptovaluta Binance, Changpeng Zhao, pozvao je na nove, ali stabilne i jasne propise za kripto-industriju. "Potrebni su nam neki propisi, moramo to učiniti kako treba, moramo to učiniti na stabilan način", rekao je Zhao na skupu čelnika G20 na summitu na Baliju.

Njegovi komentari dolaze u vrijeme kada njegovi kolege iz kripto industrije i partneri definiraju poteze usmjerene sučeljavanju s kolapsom konkurentske burze FTX Sam Bankman-Frieda. FTX je u petak podnio zahtjev za bankrotom nakon što su klijenti počeli povlačiti imovinu, a Binance je odustao od ponude za spašavanje.

"Mislim da industrija kolektivno ima ulogu u zaštiti potrošača, zaštiti svih. Ne radi se samo o regulatorima. Oni imaju svoju ulogu, ali to nije 100 posto samo njihova odgovornost", rekao je Zhao. Tijekom vikenda je Zhao putem tweetera objavio da je Binance prestao prihvaćati depozite FTX-ovog FTT tokena na svojoj platformi i također pozvao druge burze da učine isto.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 18:51