Article_Top_970x250

Sedmočlana obitelj iz Oštre Luke dočekala Božić pod novim krovom

Orašje

Sedmočlana obitelj iz Oštre Luke dočekala Božić pod novim krovom

pro 25, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sedmero Šimčića, mještana rubnog područja Oštre Luke, dočekat će Božić uz pečenicu i, što je najvažnije, pod novim krovom, u nedavno završenom potkrovlju.

Sedmero Šimčića, mještana rubnog područja Oštre Luke, dočekat će Božić uz pečenicu i, što je najvažnije, pod novim krovom, u nedavno završenom potkrovlju. Pečenicu su Šimčići, i pored tog što nemaju nikakvih primanja, sami osigurali, a za završne radove na kući zaslužni su svećenik Marko Vidović, župnik župe Prijedor, i dobri ljudi koji su pomogli ovu akciju, piše Dnevni avaz.

 

Vuče drva

- Oni nisu tražili pomoć nego sam za njih čuo od drugih ljudi. Došao sam i vidio da njih sedmero ima samo dnevni boravak i spavaću sobu. Spavali su na podu pa sam odlučio da im, uz pomoć dobrih ljudi, pomognem, da uredimo potkrovlje i napravimo četiri sobe. Kako je trebalo promijeniti i kompletan krov, pomoć je sam ponudio i jedan čovjek iz Kalajeva kod Ljubije i, eto, završili smo – govori Vidović koji se pobrinuo da dobiju i kamin.

Najstariji sinovi Marko i Žare završili su samo osnovnu školu i rade s ocem Slavkom u šumi, Milka ide u srednju školu u Prijedor, a Manda u osnovnu u Oštru Luku. Najmlađi Dragan ima pet godina.

Majka Milena Šimčić kaže da, bez bilo kakvih primanja, nije lako nahraniti tolika usta. Slaže se i glava kuće Slavko, koji sa dva konja vuče drva iz svoje šume i tako hrani obitelj.

 

Dva kruha

- Odu dnevno dva velika kruha. Vreća brašna potraje osam dana, a gdje je ostalo? Sijem baštu, trudim se koliko mogu, mada mlijeko kupujemo, jer smo kravu morali prodati - govori Milena.

A ponos obitelji je najškolovanija Milka, koja pohađa Srednju ekonomsku školu u Prijedoru. Kaže da je sretna što živi u višečlanoj obitelji. Siromašni jesu, ali se dobro slažu, razumiju i vole.

 

Milena postala i baka

Milena Šimčić majka je šestero djece i odnedavno je baka, moguće jedna od mlađih u BiH. Naime, kćerka Mira udala se prije tri godine. Imala je samo 15 i pol godina.

- Ukrala se i udala pa smo se morali složiti. I ja sam se udala sa samo 16 – govori Milena.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250