StoryEditor

Sedmi dan borbe za zemlju u Odžaku: "Stvari su se pomaknule s mrtve točke"

Piše Matias Zečević  /  06.08.2020., 01:08h

Općinski načelnik Jakov Ivanković istaknuo je potrebu da se Program gospodarenja poljoprivrednim zemljištem što prije počne primjenjivati i da se što hitnije o njemu izjasne i stručne službe pri resornom županijskom ministarstvu, smatrajući da on u sadašnjem sadržaju može dobiti suglasnost, nakon čega se može i mora raspisati javni natječaj. 

"Bez obzira na politiku ili politike, Općina Odžak je uz poljoprivrednike bila i sad je, jer je opći interes na prvom mjestu", kazao je Ivanković.

Predsjednik Udruge poljoprivrednika "Žito" Odžak Juro Kopačević kazao je kako je reklativno zadovaljan sastankom jer su se stvari pomaknule s mrtve točke.

"Dogovoreno je da načelnik ide prema pravosudnim institucijama, inspekcijskoj službi, policiji te dvjema stranama koje su na općinskim parcelama", istaknuo je Kopačević.

Poljoprivrednik Anto Čaktaš, koji je također bio na ragovoru, kaže da je po pitanju pomaka zadovoljan ali da cijela priča dugo traje.

"Ja bih ovo usporedio s filmom. Gledali smo kada je netko u filmu osuđen na strijeljanje, najviše ga boli čekanje dok dođe trenutak da ga strijeljaju. Tako je i nama. Turtura pojedinih općinskih i županijskih struktura i nas je osudila na strijeljanja. Sada čekamo."

Podršku poljoprivrednicima sinoć su dali članovi udruge "Koraci mira" iz Odžaka, a danas ih je podržao i dekan Doborskog dekanata, preč. Jakov Filipović.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 08:48