StoryEditor

Sedam zagrebačkih vijećnika Mosta izlazi iz te stranke

Piše D  /  26.05.2020., 04:05h

Sedam viječnika Mosta zagrebačkih gradskih četvrti izvijestilo je u utorak da se zbog zanemarivanja središnjih tijela više ne identificira s tom strankom te iz nje izlaze i nastavljaju svoj rad kao nezavisni vijećnici.

"Previše se skupilo nezadovoljstva u nama, primarno unutarnjim funkcioniranjem i ustrojstvom Mosta NL", stoji u priopćenju sedmorice Mostovih vijećnika, prenosi Hina.

Radi se o vijećnicima Vladi Mariću (Maksimir), Ratku Bedekoviću (Novi Zagreb- istok), Vladimiru Mariću (Sesvete), Peri Ivančiću (Bukovac), Sandri Bartulović (Maksimirska Naselja), Damiru Grgiću (Sesvetska Sela) te Ivanu Totiću (Trnava).

Poručuju da iz MOST-a nisu izbačeni, već su svojevoljno raskinuli članstvo i povezanost zbog nezadovoljstva njegovim funkcioniranjem. "Svjesno izlazimo iz MOST-a jer smo marginalizirani u Zagrebu kao neformalna organizacija i osobe od onih u vrhu stranke kojima smo dali svoje povjerenje", navode vijećnici.

Navode da nikada nisu kalkulirali ni računali da bi mogli postati nečiji žetončići jer je to politika koja je rezervirana za HDZ, SDP i slične protiv kojih su se, ističu, borili.

Kažu da su se zasitili stranačke netransparentnosti i nemogućnosti sudjelovanja članstva u donošenju važnih i strateških odluka. Osobito se to odnosi na Grad Zagreb gdje se, dodaju, sve ovo vrijeme izbjegavala ustrojiti Gradska koordinacija MOST-a.

"Unutarstranački izbori stranke su posebna priča i u nedogled se odgađaju. Demokracija u Mostu je umrla", ustvrdili su.

"Suvišno je bilo što reći kako se pregovori o izlasku za nadolazeće parlamentarne izbore sa potencijalnim partnerom započnu tako kasno, odvijaju toliko dugo da bi se na koncu neuspješno prekinuli i završili, što je krajnje neprihvatljivo", navode.

Neshvatljivo je, nastavlljaju, i da su sve odluke u vezi s tim procesom donosile dvije ili tri osobe, bez ikakvih konzultacija s Glavnim Odborom, što je u suprotnosti sa Statutom stranke.

Svojoj bivšoj stranci i njegovim novim "kapitalcima" zaželjeli su puno uspjeha na predstojećim izborima.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:26