StoryEditor
srbija

Sedam policajaca ozlijeđeno tijekom velikog prosvjeda u Beogradu

Piše fena  /  25.12.2023., 11:42h

Sedam policajaca ozlijeđeno je u nedjelju u pokušaju nasilnog ulaska demonstranata u zgradu Skupštine Beograda, priopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

Kako se navodi u današnjoj objavi, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je ozlijeđene policajce u Urgentnom centru u Beogradu.

"Napadi na policajce koji štite zakone Republike Srbije su nedopustivi", rekao je Gašić, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Dodaje se da je Gašić obišao i policajce na terenu angažirane na očuvanju javnog reda i mira i zaštiti državnih institucija.

Više od 30 demonstranata uhićeno je tijekom prosvjeda opozicijske koalicije "Srbija protiv nasilja" 24. prosinca u Beogradu.

Grupa maskiranih ljudi tijekom prosvjeda je pokušala da uđe u Skupštinu Beograda, polomila stakla na prozorima i ulaznim vratima, dok je policija koja je bila unutar zgrade na njih bacala suzavac i biber sprej, navodi RSE.

Policija je potom izašla na plato ispred Skupštine Beograda i sklonila okupljene iz tog dijela grada u kom su i zgrade Predsjedništva Srbije, Skupštine Srbije i sjedište Republičke izborne komisije.

To je bio sedmi prosvjed opozicije u Beogradu sa zahtjevom da se ponište izbori održani 17. prosinca. Lista "Srbija protiv nasilja" tvrdi da je vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) pokrala izbore, između ostalog i fiktivnim prijavljivanjem njihovih glasača iz drugih dijelova Srbije i inostranstva na adrese u Beogradu.

SNS i državni vrh demantira da su počinili izbornu krađu. SNS je proglasila pobjedu na svim nivoima, uključujući Beograd.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 21:49