StoryEditor
dubravska visoravan

Sedam kilometara duga dionica autoceste kod Mostara završava u - stijeni

Piše desk  /  20.10.2022., 14:37h

Kod Mostara je izgrađena dionica autoceste duga sedam kilometara koja nije povezana ni s jednom drugom dionicom. Izgrađena dionica završava u stijeni te je kao takva neupotrebljiva.

Izgledno je da će tako ostati još koju godinu jer s jedne strane ove dionice, izgrađene na Dubravskoj visoravni, u tijeku su radovi, a s druge strane radovi nisu ni počeli. To je problem za Mostar koji je opterećen tranzitnim prometom.

Županijski zastupnik i izaslanik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Aner Žuljević iz SDP-a smatra da je vlast odgovorna za to što se dogodila ovakva situacija. Napomenuo je da su se plaćali penali za neiskorištena kreditna sredstva za gradnju autoceste.

Prometa nema, a potreban je novac za održavanje ove dionice autoceste. Dugo je trajala rasprava o tome gdje se treba graditi autocestu oko Mostara. Bilo je čak 14 prijedloga za to, objavila je Al Jazeera Balkans.

U međuvremenu, s jedne strane Dubravske visoravni gradi se Počiteljski most koji je jedan od najzahtjevnijih projekata na Koridoru 5c.

Dnevnik.ba

23. lipanj 2024 14:22