StoryEditor
OTKAZ POSTAO PRAVOMOĆAN

Sebija Izetbegović više ne radi na Medicinskom fakultetu u Sarajevu!

Piše desk  /  01.08.2023., 19:20h

Sebija Izetbegović, ravnateljica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), kojoj je prije dva mjeseca oduzeto zvanje magistra i doktora znanosti, a nakon toga i titula redovne profesorice, službeno više nije zaposlena na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Naime, otkaz je postao pravomoćan i ona više nije profesorica u ovoj zdravstvenoj ustanovi, prenosi Avaz.

Kako se doznaje, Upravni odbor UNSA, koji je nedavno održao sjednicu, nije uvažio žalbu odvjetnika Izetbegović na otkaz uručen 24. travnja ove godine, ali je nije ni odbio.

To znači da je ostalo na snazi rješenje koje su ranije potpisali rektor UNSA Rifat Škrijelj i Amina Valjevac, dekanica Medicinskog fakulteta.

Sebija Izetbegović je s Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. prosinca 2014. godine na nepuno radno vrijeme, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju i primaljstvo.

“Dr Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos s Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu na osnovu zaključenog Ugovora o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15. prosinca 2014. godine, zbog stavljanja izvan snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29. siječnja 2022. godine o izboru imenovane u zvanje redovne profesorice za oblast Ginekologija i primaljstvo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu”, navodi se u rješenju od 24. travnja, prenosi Avaz.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 12:35