StoryEditor
dinastija

Sebija Izetbegović dobila otkaz na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Piše desk  /  16.05.2023., 11:52h

Otkaz joj je zvanično uručen, prema rješenju koji je u posjedu "Avaza", 24. travnja ove godine.

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a kojoj je oduzeto zvanje magistra i doktora, a nakon toga i titula redovne profesorice, službeno je dobila otkaz na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, saznaje portal "Avaza".

Otkaz joj je formalno uručen, prema rješenju koji je u posjedu "Avaza", 24. travnja ove godine, a potpisali su ga rektor UNSA Rifat Škrijelj i Amina Valjevac, dekan Medicinskog fakulteta.

Sebija Izetbegović je s Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. prosinca 2014. godine na nepuno radno vrijeme, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju i akušerstvo.

-Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos s Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu na osnovu zaključenog Ugovor o radu ne neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom  od 15. 12. 2014. godine, zbog stavljanja van snage  odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29.1.2022.godine o izboru imenovane u zvanje redovne profesorice za oblast Ginekologija i akušerstvo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu - navodi se u rješenju.

Dnevnik.ba

01. listopad 2023 00:14