StoryEditor
Holivudski glumac

Sean Penn dao Zelenskom svog Oscara: "Kad pobijediš, vrati ga"

Piše hina  /  09.11.2022., 08:27h

Holivudski glumac i redatelj Sean Penn, kojem je Rusija uvela sankcije zbog kritiziranja rata u Ukrajini, posudio je svoj kipić Oscara ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom tijekom posjeta Kijevu.

"To je samo simbolična, smiješna stvar", rekao je, sjedeći pokraj ukrajinskog čelnika. "Kad pobijediš, vrati ga u Malibu", rekao je.

Zelenski je Pennu, koji snima dokumentarac u Ukrajini, a ovo mu je već treći posjet toj zemlji otkad je počeo rat, uručio Orden za zasluge za jačanje odnosa, potporu teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine i pomoć u popularizaciji zemlje, priopćio je ured predsjednika.

Snimka prikazuje dvojicu muškaraca koji gledaju pločicu s Pennovim potpisom, datiranu na 24. veljače, datum ruske invazije, i postavljenu u Aleji hrabrosti koju je Zelenski otvorio u kolovozu u čast prijatelja Ukrajine.

Zelenski, bivši komičar i glumac, rekao je kasnije u svom noćnom video obraćanju da je Penn "činio sve kako bi pomogao prikupiti međunarodnu podršku" otkad je posjetio glavni grad Ukrajine na dan invazije.

Aleja je, rekao je, znak zahvalnosti istaknutim osobama koje s Ukrajincima brane slobodu, ali i "podsjetnik svim budućim generacijama" o tome tko se sve ujedinio za našu pobjedu.

25. travanj 2024 14:34