StoryEditor
mišetićeva reakcija:

"SDSS je prvi put priznao genocid u Srebrenici pa je Pupovac to htio izbalansirati Vučićevom posjetom Jasenovcu. Sada radi kontrolu štete..."

Piše desk  /  18.07.2022., 08:47h

Na Pupovčevu konferenciju za medije nije ostao ravnodušan hrvatski odvjetnik s američkom adresonm Luka Mišetić koji je podsjetio kako je SDSS prvi puta ove godine priznao genocid u Srebrenici.

Saborski zastupnik i predsjednik SDSS Milorad Pupovac, koji je Vladi RH prenio informaciju da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić namjeravao stići u Jasenovac, kako smo izvijestili, obratio se javnosti na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Pupovac je istaknuo kako do ovakve situacije i ovakvog odlučivanja nije smjelo doći.  "Nije se smjelo dogoditi da predsjednik Vučić ne može doći u posjet u Jasenovac. Nije se smjelo dogoditi da se ne traže alternativni načini da se taj dolazak osigura i prođe u redu, posebno zbog toga što je dva puta do sada u preteklih godinu dana postojala komunikacija oko toga kada bi se to moglo dogoditi", rekao je Pupovac.

Na njegovu konferenciju za medije nije ostao ravnodušan ni hrvatski odvjetnik s američkom adresonm Luka Mišetić koji je podsjetio kako je SDSS prvi puta ove godine priznao genocid u Srebrenici.

"Ovaj tjedan je bila komemoracija genocida u Srebrenici, što je Pupovčev SDSS prvi put priznao. Pa je Pupovac brzo organizirao Vučićev posjet Jasenovcu kako bi izbalansirao ono što je ovaj tjedan napravio sa Srebrenicom. Sada Pupovac radi kontrolu štete", napisao je Mišetić.

Dnevnik.ba

23. srpanj 2024 04:18