StoryEditor

SDS odgovorio hrvatskoj predsjednici: Pitajte Hrvate Kiseljaka kako su opstali u ratu

Piše D  /  03.12.2017., 03:12h

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Izjava predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović dakako je tobože ‘‘ povijesna činjenica da je hrvatski narod u BiH prva žrtva velikosrpske agresije‘‘ odraz je njenog osjećaja kompleksa i proziran pokušaj da se zamagli istina.

Samo osoba bez imalo empatije prema tuđim žrtvama, može negirati da je prvi zločin u BiH počinjen u Sijekovcu i to od strane hrvatske regularne vojske. Što je ubojstvo 70 Srba, civila, a među njima žena, djece i staraca, ako ne zločin i agresija?

Što su za predsjednicu Grabar-Kitarović masovne grobnice u Mrkonjić Gradu? Jesu li za nju akcije vojske Republike Hrvatske - „Južni potez“, ‘‘Sana‘‘ i „Maestral“- u kojima je pobijeno više od 1.800 ljudi i protjerano preko 120.000, ‘‘humanitarne aktivnosti‘‘?

Tijekom ovih akcija, koje su bile nastavak „Oluje“, raseljeno je 120.000 ljudi. Što je to ako nije zločin i agresija?

Pozivamo predsjednicu Grabar-Kitarović da pita Hrvate iz Kiseljaka, kako su i zahvaljujući kome opstali u ratu!

Umjesto što se bavi zamjenom teza i pokušajem sotonizacije srpskog naroda, gospođa Grabar-Kitarović bi trebalo da se pozabavi problemom povampirenja ustaštva, koji Hrvatsku udaljuje sa puta modernih, demokratskih država.

Neprimjerena retorika predsjednice Hrvatske, prvenstveno nanosi štetu hrvatskom narodu, posebno onom u BiH, kojeg je zbog ovakve politike Zagreba svaki dan sve manje i manje u BiH", navodi se u priopćenju, koje prenosi N1.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 09:32