StoryEditor

SDP zatražio izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća Mostara

Piše D  /  09.02.2021., 12:02h

Na dnevnom redu se, u priloženom zahtjevu, kako je priopćeno iz SDP-a, nalaze ključna pitanja čijim rješavanjem se otklanjaju sve neodumice kada je u pitanju način rada Gradskog vijeća Mostara.

"Smatramo da Gradsko vijeće Grada Mostara jedino Statutom može odrediti da se glasovanje, odnosno izbori u Gradskom vijeću, održavaju javnim putem. Isto tako, drugo važno pitanje koje bi putem izmjena Statuta Grada Mostara vijećnici morali otkloniti jeste diskriminacija vijećnika iz reda Ostalih. Smatramo da se ovo pitanje mora urediti na isti način kao što je to slučaj sa klubovima konstitutivnih naroda", naveli su iz mostarske gradske organizacije SDP-a.

Ista pitanja, dodaju, potrebno je urediti i Poslovnikom Gradskog vijeća Grada Mostara.

"Također, potpuno je jasno da Gradsko vijeće mora imati svoja radna tijela kako bi na zakonit način moglo funkcionirati. Isto tako, predlažemo da Gradsko vijeće Grada Mostara donese odluku o privremenom financiranju kako bi se odlučivanje o gradskom novcu vratilo tamo gdje mu je i mjesto, u mostarske vijećničke klupe. Na taj način ćemo omogućiti nesmetano funkcioniranje gradskih institucija do usvajanja Proračuna Grada Mostara."

SDP predlaže da se na izvanrednoj sjednici formiraju radna tijela Vijeća, donese odluka o privremenom financiranju Grada, usvoji Statut Grada Mostara, razmotre odluke o izmjenama i dopunama Statuta i Poslovnika u cilju uklanjanja diskriminacije vijećnika iz reda Ostalih te razmatranje Odluke o izmjenama i dopunama Statuta i Poslovnika u cilju javnog glasovanja prilikom izbora gradonačelnika Mostara.

Dnevnik.ba 

22. travanj 2024 12:38