StoryEditor

SDP raspustio svoje članstvo u Zagrebu i Slavonskom Brodu

Piše D  /  12.06.2021., 09:06h

Raspuštanje tijela Međimurske županije izglasano je sa 62 glasa za, 19 protiv i 2 suzdržana.

Za raspuštanje organizacije Zagreb ruku je podignulo 57 članova, 21 član bio je protiv i jedan je bio suzdržan, a za raspuštanje organizacije Slavonski Brod zabilježen je 61 glas za i 18 protiv.

Ova odluka znači i da će svi članovi raspuštenih organizacija biti ispisani iz SDP-a nakon čega će se imenovati povjerenici koji će potom primati natrag onoga koga žele.

Podsjetimo, ova odluka znači i da će svi članovi raspuštenih organizacija biti ispisani iz SDP-a nakon čega će se imenovati povjerenici koji će potom primati natrag onoga koga žele, naravno, prema kriterijima aktualnog vodstva.

Na sjednici Glavnog odbora mogle su se čuti žustre kritike na račun aktualnog vodstva. Među kritičarima je bio i bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

- Današnje odluke nisu iskazivanje nepovjerenja predsjedniku stranke, jer njega nitko ne ruši, kao što su mnogi rušili mene. Ovo je pitanje opstanka stranke i socijaldemokracije. SDP je danas na raskrižju; hoćemo li krenuti smjerom okupljanja ili smjerom rastakanja stranke i obračuna s neistomišljenicima? I zato apeliram na Vas članice I članovi Glavnog odbora da donesete odluku u cilju očuvanja SDP-a I socijaldemokracije. SDP su ljudi, i stranka bez ljudi nema smisla - kazao je Bernardić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:14