StoryEditor

SDP podržava i paradu protiv i paradu za LGBT prava

Piše D  /  07.09.2019., 01:09h

Što se tiče osnivačke skupštine u Tuzli gdje će donedavni članovi SDP-a osnovati stranku Socijaldemokrati BiH, Nikšić je kazao da se SDP neće baviti s bilo kojom drugom političkom partijom.

"Oni su se opredijelili za svoj put, opredijelili su se da budu dio koalicije sa SDA. Želim im sreću, ali nećemo dopustiti da se oni bave SDP-om, ako je to djelovanje fokusirano da napadaju SDP i govore kako je kriv za sve, a ne SDA. Jasno je da ćemo na to odgovoriti", pojasnio je Nikšić.

Na pitanje hoće li ikada koalirati sa strankama koje su formirali bivši članovi SDP-a, Nikšić je kazao da će mu uvijek biti bliži ljudi koji su bili u SDP-u od onih koji nisu.

"Ali treba vidjeti za kakvu će se politiku zalagati te stranke. SDP je spreman platiti svaku cijenu za svoje principe, pa i raspustiti najveću kantonalnu organizaciju. SDP nije partija "vlast pod svaku cijenu"", dodao je, prenosi Klix.ba.

U nedjelju će u Sarajevu biti održana prva Bh. povorka ponosa. Lider SDP- ističe da se njegov osobni stav ne razlikuje od stava SDP-a.

"Stalno smo se zalagali i borili za jednakost svih građana, prava i ljudske slobode. Svako ima pravo da se izražava na način kako smatra i uvijek ćemo se zalagati za to. U Ustavu BiH piše da se slobode ničim ne ograničavaju, pa tako ni sutrašnja ni današnja povorka."

Ove sedmice u centrali SDP-a sastanak Nikšić je s Fahrudinom Radončićem razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji, a naglasak je bio na potrebnim izmjenama Izbornog zakona prije lokalnih izbora naredne godine.

"Tražit ćemo partnere da napravimo pritisak da idemo u izmjene Izbornog zakona jer smatramo da je ovo stanje neodrživo. Samo u tom kontekstu treba promatrati sastanak s Radončićem koji je deklariran kao član parlamentarne većine, ali to ne znači da ne treba pričati", zaključio je Nikšić.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 08:14