StoryEditor

SDP-ovci u Mostaru: "Izetbegović i Čović dogovorili da jedan drugog mogu blokirati"

Piše D  /  24.06.2020., 08:06h

O važnim pitanjima za Mostar govorili su Lana Prlić, zastupnica SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBIH, Arman Zalihić, predsjednik SDP-a Mostar, Ismet Lulić, zastupnik u Skupštini HNK, te Irfan Čengić, zastupnik SDP-a i Predsjednik Komisije za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Prlić je napravila retrospektivu onoga što se radilo i nije radilo u Mostaru tijekom zadnjih osam godina, od kada je Mostar bez izbora.

Govoreći o važnim projektima poput sportske dvorane , kolektorima , deponiji Uborak i javnom prevezu se osvrnula na trošenje javnog novca i podsjetila na kako kaže sramotnu činjenicu da je Švedska uprla prstom u Mostar zbog netransparentnosti.

"Nažalost tko god sutra da preuzme vlast u Mostaru nosit će to breme sramote pred Međunarodnom zajednicom“, kazala je Prlić za Klix.ba prije početka tribine.

Predsjednik SDP-a Mostar Arman Zalihić je napravio presjek dogovora o riješenu za Mostar.

Govoreći o Statuta Mostara i modelu kojeg su odabrali za građane Mostara SDA i HDZ je istaknuo da je to bio dogovor u kojem su se gledali uski stranački interesi a ne interesi građana.

"Mislim da su građani toga svjesni kao i činjenice gdje su doveli Mostar. Očekujemo veliku podršku razočaranih građana čije ćemo interese zastupati“, kazao je Zalihić.

Da u Mostaru nije dogovorena funkcionalna vlast tvrdi i zastupnik u Skupštini HNK, Ismet Lulić koji je povukao paralelu između uređenja Županije i Mostara.

"Jednom rječju to je blokada. Bakir Izetbegović i Dragan Čović su se dogovorili da jedan drugog mogu blokirati kao što je to u HNŽ“, kazao je Lulić.

Zastupnik i predsjednik Komisije za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Irfan Čengić smatra kako je najvažnije da se izbori u Mostaru održe.

"Izbornim modelom nisam zadovoljan, ali ne možemo reći da to nije demokratija jer ovakvih modela imamo pogotovo u Velikoj Britaniji i SAD-u. Izbori su bili do sada političko pitanje, mislim da je vrijeme da se stranke u Mostaru okrenu životnim pitanjima i problemima građana“, poručio je Čengić.

Tribina je održana u organizaciji Socijaldemokratske partije BiH, a svi problemi izneseni danas kako je poručeno bit će dio izbornog programa te partije.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, uzrokovanu pandemijom korona virusa, poduzete su sve mjere sigurnog boravka na ovom događaju, te su uz obaveznu dezinfekciju pri ulasku sve sudionicima osigurane zasitne maske koje su bile dostupne na samom ulazu u objekat.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:55