StoryEditor
rezime ftv-a

SDP-ovac Mašić: Kako HNS BiH može odlučivati bez SDP-a BiH? Mi smo druga najjača hrvatska stranka

Piše desk  /  19.04.2022., 07:38h
SDP-ovac Damir Mašić gostovao je na FTV-u i govorio pritom o brojnim aktualnim temama. Između ostalog, govorio je o izbornom zakonu, ispalio popriličnu besmislicu da HNS nema smisla bez SDP-a BiH, "stranke s drugom najvećom podrškom među Hrvatima" te da je cilj Hrvatske borbe protiv majorizacije da Čović osigura mjesto u Predsjedništvu...

Istaknuo je da SDP smatra da još uvijek ima vremena za tehničke izmjene Izbornog zakona.

"Mi smo i 2017., kada smo s oporbom zajedno pokrenuli taj zakon, smatrali i danas smatramo da ako postoji politička volja, da je to puno bitnije u ovom trenutku. Što se nas tiče ta volja postoji. Ja tu političku volju dominantno ne vidim kod HDZ-a i SNSD-a."

Kaže da je HNS BiH nevladina organizacija.

"To što HDZ pokušava u tu nevladinu organizaciju gurati svoj osobni politički interes i projekt, to je drugi par rukava. Uvjerljivo najveća druga hrvatska stranka, dakle koja ima najveću podršku biračkog tijela iz reda hrvatskog naroda, je SDP. I kako se bez SDP-a mogu odlučivati, nešto zvati saborom, itd. Znači to je politički projekt HDZ-a koji ima vrlo jasan cilj - da Dragana Čovića unese u Predsjedništvo BiH i ako je ikako moguće da u Ustavu BiH da piše da će Dragan Čović biti član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Ta politika definitivno propada i sada naravno u paničnoj akciji nema što se ne spominje, barem od strane glasnogovornika gospodina Čovića. Tu prije svega mislim na gospodina Karamatića, čak i ovog nesretnog kolegu Iliju Cvitanovića, itd. Ako se odluče bojkotirati izbore, skupštine, parlamente će gledati na televiziji. Ako misle da je to politički mudro i pametno, mogu bojkotirati. Ako odluče da sustavno bojkotiraju održavanje izbora, to je već ozbiljno kazneno  djelo i podliježe automatskim sankcijama od strane visokog predstavnika. Uostalom, ako žele krenuti putem svog prethodnika, bjegunca od bh. pravosuđa, gospodina Ante Jelavića, svi znaju kako je taj čovjek završio."

Smatra, poput svih iz bošnjačkih stranaka, da stav Gabriela Escobara u BiH treba biti tretiran kao stav pojedinca.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 18:51