StoryEditor

SDP neće koalirati s SDA niti u Tuzlanskoj županiji

Piše D  /  17.03.2019., 11:03h

Prije toga odlučeno je kako će ova stranka participirati u formiranju vlasti na razini Tuzlanske županije s Demokratskom frontom, Našom strankom, Savezom za bolju budućnost i Strankom za BiH. Program rada SDP-ovci će ponuditi partnerima kako bi se usuglasili stavovi. - Razumno je dopustiti SDP-u da u Tuzli ponovno pokuša napraviti Koaliciju 19 koja je bila aktualna prije nekoliko mjeseci - kazao je predsjednik Županijskoga odbora SDP-a te objasnio: - “Koalicija 19” znači: SDP s 10 mandata, DF s 3 te SBB, Naša stranka i Stranka za BiH s po 2 mandata - kazao je Bijedić. Također, zastupnik u Skupštini Sarajevske županije Damir Nikšić isključen je iz članstva SDP-a prema odluci Glavnog odbora. Inicijativa za njegovo isključenje pokrenuta je na sjednici stranačkoga Predsjedništva u Tuzli početkom ožujka, a ista je razmatrana i usvojena jučer.

Nitko nema pravo vrijeđati

Da je izbačen iz stranke, i sam Nikšić je prokomentirao na svom Facebook profilu. Proces isključenja Damira Nikšića uslijedio je zbog njegova neprimjerenog ponašanja i ispada na posljednjoj sjednici Glavnog odbora SDP-a kada je vrijeđao novinare i stranačke kolege iz Tuzle nazivajući ih pogrdnim imenima te pozivajući na nasilje. Prvi čovjek SDP-a Nermin Nikšić, komentirajući isključenje iz stranke svog prezimenjaka, kazao je kako SDP nema problem s drukčijim mišljenjem članova stranke, nego je posrijedi činjenica da je sad već bivši član SDP-a bio izuzetno neugodan.

- Smatramo da nitko nema pravo vrijeđati, provocirati i kvalificirati bilo koga, čime se nanosi šteta unutar SDP-a i u javnosti. Prijedlog je bio da se naš član, kolega i zastupnik isključi iz članstva - kazao je Nikšić. Istaknuo je i kako će Bh. blok opstati i ako neka od stranaka ode u vlast, a tu je, prije svega, mislio na SBB i DF u kojima se govori o koaliciji s SDA. Također, izbori za predsjednika SDP-a trebali bi biti 25. svibnja.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:32