Article_Top_970x250

SDP, Naša stranka, NiP i NBL uskoro potpisuju sporazum o zajedničkom nastupu na izborima

ZAJEDNIČKE LISTE

SDP, Naša stranka, NiP i NBL uskoro potpisuju sporazum o zajedničkom nastupu na izborima

sij 13, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Kolegij Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici dao podršku Sporazumu o zajedničkom nastupu-koaliciji na lokalnim izborima u BiH, kojeg će uskoro potpisati predsjednici SDPBiH, Naše stranke, Naroda i pravde i Nezavisne bosanskohercegovačke liste - priopćeno je iz SDP-a BiH.

Kako se, između ostalog, navodi u ovom sporazumu, stranke potpisnice se obvezuju da u predizbornim aktivnostima kontinuirano proklamiraju ideju zajedničkog nastupa na lokalnim izborima i utvrde zajedničke liste kandidata za načelnike/gradonačelnike, koji će se kandidirati na lokalnim izborima, prenosi Fena.

Na sjednici Kolegija je bilo riječi i o lokalnim izborima u Srebrenici, te je još jednom ponovljen stav kako će SDP u Srebrenici izaći na lokalne izbore kao Bh. blok kroz građansku platformu ili samostalno sa multietničkom listom, dok će odluka oko kandidata za gradonačelnika Srebrenice biti naknadno donesena na organima stranke - navodi se u priopćenju.

Na Kolegiju je donesena odluka da će sljedeća sjednica Predsjedništva SDPBiH biti održana 22. siječnja u Gornjem Vakufu-Uskoplju, dok će sjednica Glavnog odbora biti održana 1. veljače u Zenici - priopćeno je iz SDP BiH.

Dnevnik.ba

Tagovi: