StoryEditor

SDP Mostar: Uborak treba zatvoriti i sanirati

Piše D  /  24.11.2019., 10:11h

- Potpuno smo svjesni kako je izlijevanje otpadnih voda deponije ‘‘Uborak‘‘ u Sušicu ključni razlog pomora ribe i još jedan slučaj u nizu koji dokazuje da je zabrinutost građana zbog deponije ‘‘Uborak‘‘ opravdana i da ona što hitnije mora biti zatvorena i sanirana. Želimo vjerovati kako ovim slučajem svim građanima Mostara postaje jasnije kako su tvrdnje građana o stupnju zagađenosti deponije nesporne, te stoga očekujemo da inspekcija uradi svoj posao profesionalno u interesu naroda, a ne politike - navedeno je u priopćenju. 

GO SDP-a Mostar ističe da je krajnje vrijeme da institucije ozbiljno pristupe rješavanju ovog problema, "jer najava pokvarene politike kako će jednogodišnjom privremenom okolišnom dozvolom produžiti životni vijek deponije je prije svega nezakonita, a moralno i politički potpuno pogrešna".

- Pozivamo sve nadležne da se ne igraju više životima ljudi te da zajedničkim pristupom bez politikantstva pronađemo alternativnu lokaciju i u skladu sa zakonom istu uredimo kao novu deponiju, a postojeću zatvorimo i saniramo - kaže se u priopćenju GO SDP-a Mostar. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:53