StoryEditor

SDP je uspio prepisati sam sebe, pogledajte ovo

Piše D  /  03.06.2020., 06:06h

Na 11. stranici Programa za novi početak, s kojim SDP-ova Restart koalicija ide na srpanjske izbore, u drugom poglavlju pod nazivom Pravedno, slobodno i solidarno društvo uz ostalo stoji:

"Radnici koji su izgubili radna mjesta, potplaćeni i radnici bez plaće, svi oni koji su napustili Hrvatsku u potrazi za poslom i svi oni ugroženoga životnoga standarda i položaja u društvu, kao što je to većina naših umirovljenika, od izbora za Hrvatski sabor očekuju samo jedno – promjene društvenih i gospodarskih vrijednosti u korist rada i stvaranja, a ne profita i dijeljenja prema kriterijima političkoga i osobnoga interesa."


Dio programa SDP-ove Restart koalicije za izbore 2020. godine

Što su čekali radnici, potplaćeni i ostali?

Prije devet godina SDP je u programu Kukuriku koalicije u Programskom okviru ovako gledao na stvari: "Radnici koji su izgubili radna mjesta, potplaćeni i radnici bez plaće i svi oni ugroženoga životnoga standarda i položaja u društvu od izbora očekuju samo jedno – promjene društvenih i gospodarskih vrijednosti u korist rada i stvaranja, a ne profita i dijeljenja prema kriterijima političkoga i osobnoga interesa", prenosi Index.


Dio SDP-ovog programa Plan 21 iz 2011. godine

Devet godina u životu SDP-ovih stratega ne znači puno. Dodali su one koji su otišli iz Hrvatske, većinu naših umirovljenika i naglasili da nas očekuju izbori za Hrvatski sabor pa zaključili kako ljudi opet žele istu promjenu u korist jednoga i drugog, a ne trećeg i četvrtog. Politički programi su, inače, uglavnom uredno prelomljena zbirka fraza preporučljiva za čitanje navečer i to isključivo ljudima s kroničnom nesanicom, ali, kvragu, zar se u tih nekoliko godina tavorenja u opoziciji ne može ispisati niz novih varijacija na temu spasa Hrvatske? 

Grčić se žali da ih HDZ prepisuje

Branko Grčić, jedan od SDP-ovih gospodarskih stratega, na današnjem predstavljanju Restart koalicije zapazio je kako ih HDZ kopira. 

"Prije mjesec i pol dana smo predložili Zakon o skraćenju radnog vremena. Danas ta ista vlada, koja je odbila naš prijedlog, ulazi u taj projekt, razgovara sa sindikatima i poslodavcima. Drago nam je da nas kopiraju i prepisuju jer je to u interesu naših radnika i poduzetnika", zapazio je Grčić. U čijem je interesu SDP-ovo recikliranje starih obećanja, analiza i prognoza, takozvano samoprepisivanje, Grčić nije otkrio.

A radnici, potplaćeni i ostali neka zaključuju tko toliko misli na njih da u devet godina života na saborskoj crkavici nije ambicioznije redigirao citiranu rečenicu.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 19:53