StoryEditor

SDP BiH traži ponovno raspisivanje izbora u Općini Novi Grad Sarajevo

Piše D  /  23.10.2018., 05:10h

Stav je to Predsjedništva Kantonalne organizacije SDP-a Sarajevo nakon brojnih nepravilnosti u toj općini te podsjećaju u priopćenju da je javnost dospio i audio snimak koji svjedoči da je predsjednik Općinske izborne komisije, po nalogu načelnika Semira Efendića i predsjednika Općinske organizacije SDA Novi Grad Huse Ćesira, imenovao 500 do 600 članova biračkih odbora.

Smatraju da takvi slučajevi u potpunosti kompromitiraju izborni proces te dovode u pitanje relevantnost izbornih rezultata, a u slučaju te općine SDP u priopćenju navodi da nisu zadovoljni pukim prebrojavanjem listića, jer strahuju, kažu, da će samo prebrojati glasove koji su već ukradeni.

Najavili su da će na prvoj narednoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo uputiti zahtjev za raspuštanje OIK-a i pokretanje kaznene odgovornosti protiv predsjednika Općinske izborne komisije Elvira Resića.

Pozvali su i istražne organe da ispitaju navode Elvira Resića o zloporabi pozicije predsjednika OIK-a te su pozvali i druge stranke koje se smatraju oštećenim da zajednički upute službeni zahtjev CIK-u za ponavljanje izbora i pozvali su i nevladine i međunarodne organizacije da se uključe u taj proces.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:29