Article_Top_970x250

SDP BiH traži ponovno raspisivanje izbora u Općini Novi Grad Sarajevo

Optužbe za izbornu krađu

SDP BiH traži ponovno raspisivanje izbora u Općini Novi Grad Sarajevo

lis 23, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine zahtijeva od Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) poništavanje izbora u Općini Novi Grad Sarajevo, raspuštanje Općinske izborne komisije i ponovno provođenje izbora u toj općini.

Stav je to Predsjedništva Kantonalne organizacije SDP-a Sarajevo nakon brojnih nepravilnosti u toj općini te podsjećaju u priopćenju da je javnost dospio i audio snimak koji svjedoči da je predsjednik Općinske izborne komisije, po nalogu načelnika Semira Efendića i predsjednika Općinske organizacije SDA Novi Grad Huse Ćesira, imenovao 500 do 600 članova biračkih odbora.

Smatraju da takvi slučajevi u potpunosti kompromitiraju izborni proces te dovode u pitanje relevantnost izbornih rezultata, a u slučaju te općine SDP u priopćenju navodi da nisu zadovoljni pukim prebrojavanjem listića, jer strahuju, kažu, da će samo prebrojati glasove koji su već ukradeni.

Najavili su da će na prvoj narednoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo uputiti zahtjev za raspuštanje OIK-a i pokretanje kaznene odgovornosti protiv predsjednika Općinske izborne komisije Elvira Resića.

Pozvali su i istražne organe da ispitaju navode Elvira Resića o zloporabi pozicije predsjednika OIK-a te su pozvali i druge stranke koje se smatraju oštećenim da zajednički upute službeni zahtjev CIK-u za ponavljanje izbora i pozvali su i nevladine i međunarodne organizacije da se uključe u taj proces.

Dnevnik.ba