StoryEditor

SDP BiH: Najvišu cijenu sporosti formiranja vlasti platit će građani

Piše D  /  18.04.2019., 08:04h

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) danas je na sjednici izrazilo je zadovoljstvo što su stranke pobjednice izbora krenule sa procesom formiranja vlasti na državnom nivou.

Taj proces, kako je rečeno, nije temeljen na konkretnim planovima, principima i programima, nego da je glavni prioritet raspodjela pozicija u institucijama.

- Kao što je to bilo i do sada, najvišu cijenu sporosti formiranja vlasti platit će građani i njihovi interesi - priopćeno je iz SDP-a BiH.

Predsjedništvo stranke pohvalilo je rad zastupnika SDP-a u Parlamentu Federacije BiH, zbog velikog broja upućenih inicijativa, što je, kako je navedeno, neporeciv dokaz da se interes građana i države može graditi i braniti kroz opoziciono djelovanje.

Izraženo je zadovoljstvo potezima Vlade Kantona Sarajevo u smjeru transparentnijeg i poštenijeg rada i data puna podrška ministrima SDP-a za nastavak započetih akcija, poput zanavaljanja vozila u javnom prometu, povećanja socijalnih naknada, toplifikacije zgrada te smanjenju zagađenja.

Također, data je puna podrška formalizaciji BH bloka, koji će se, kako poručuju, suprotstaviti vladavini etnonacionalnih stranaka kroz jak programski princip.

Na sjednici su predstavljene informacije o broju izaslanika na sedmom Kongresu SDP BiH i broju kandidata za novi saziv Glavnog odbora, te će skoro 800 izaslanika iz cijele BiH među 370 kandidata na Kongresu izabrati nove članove najvišeg partijskog organa, priopćeno je iz SDP-a BiH.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 23:44