StoryEditor

SDP BiH izbacio iz stranke Begu Bektića i raspustio Općinsku organizaciju u Srebrenici

Piše D  /  01.12.2020., 01:12h

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH je na hitnoj telefonskoj sjednici donijelo odluku o raspuštanju Općinske organizacije SDP Srebrenica, kao i o isključenju iz stranke predsjednika ove organizacije Bege Bektića.

Odluka je donesena na osnovi informacija o tome da je Bego Bektić sudjelovao u malverzacijama u izbornom procesu u Srebrenici, čime je nepovratno narušio ugled SDP-a u Srebrenici.

"Imajući u vidu činjenicu da je SDP BiH jedan od nositelj aktivnosti na zaštiti integriteta izbornog procesa, da je predsjednik OO SDP BiH Srebrenica Bego Bektić svojim djelovanjem grubo povrijedio Statut SDP BiH, prekršio odluke organa SDP BiH, da je osumnjičen za narušavanje i zloporabe u izbornom procesu, što je samim indicijama nanijelo nesagledivu političku štetu SDP BiH, da bi provođenje posebnog postupka samo dodatno nanosilo političku štetu SDP BiH i onome što zagovaramo i za što se borimo, Predsjedništvo SDP BiH je donijelo Odluku o raspuštanju općinske organizacije SDP BiH u Srebrenici i svih njenih organa, te isključenju Bege Bektića iz članstva SDP BiH“, navodi se u obrazloženju.

Navode da su svjesni kako će ova odluka teško sprati ljagu s SDP-a, ali da je ovo tek prvi korak u stvaranju bolje organizacije SDP-a koja će i dalje raditi u interesu svih građana Srebrenice.

"SDP BiH još jednom naglašava svoju apsolutnu podršku nadležnim organima u provođenju istrage i kažnjavanju svih koji su na bilo koji način malverzacijama, zloporaba i prijevarama utjecali na narušavanje integriteta izbornog procesa, bez obzira na to o kome se radilo", rekli su iz SDP-a.

Pozvali su Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine da ponište i ponovno raspišu izbore za načelnika Općine Srebrenica, ako se utvrdi da je Mladen Grujičić glasove i eventualnu izbornu pobjedu osigurao izbornim manipulacijama.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:25